Bazel: Nole preko Hasea do polufinala sa Troickim!


Još dva koraka dele Noleta od odbrane titule u švajcarskom gradu Bazelu.

Naš najbolji teniser, koji je postavljen za drugog nosioca turnira iz serije 500, plasirao se u polufinale „Swiss Indoors“-a pobedom nad kvalifikantom Robinom Haseom (Holandija) rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Prvi set bio je dramatičniji nego što pokazuje rezultat. Posle dugog drugog gema, Novak je uspeo da dođe do brejka i povede sa 2:0. U narednom, Hase uzvraća i ubrzo stiže do rezultatskog poravnanja – 2:2. U šestom gemu kontolu nad setom ponovo preuzima Novak, oduzima servis Holanđaninu za 4:2. Na svu sreću, u sledećem gemu Hase nije uspeo da realizuje nijednu od dve brejk prilike. Osmi gem doneo je novi brejk Novaku za odlazak na pauzu sa vođstvom od 6:2.

U drugom setu Hase nije imao snage da odgovori na Noletovu igru. Naš igrač je stvorio zalihu od 3:0 i istu čuvao do samog kraja.



Pogledajte ekskluzivne fotografije sa današnjeg meča OVDE (autor: Zdravko Stambolija).

U polufinalu „Swiss Indoors“-a u subotu od 14:30h udariće Srbin na Srbina. Kolege iz reprezentacije, Nole i Viktor Troicki boriće se za finale ATP turnira u Bazelu.

Troicki je u prvom četvrtfinalnom meču još jednom potvrdio sjajnu formu ubedljivom pobedom nad Francuzom Rišarom Gaskeom – 6:4, 6:2.

Nole i Vića šest puta do sada ukrštali su rekete. Poslednjih pet dvoboja pripalo je Novaku. Jedini susret dvojice prijatelja Viktor je dobio u drugom kolu turnira u Umagu davne 2007. godine.

Biće ovo Noletovo deveto polufinale u 2010. godini.

Podeli post