Blokbaster finale u Monte Karlu: Nole vs Rafa!

Blokbaster finale u Monte Karlu: Nole vs Rafa!

Kao i pre dvanaest meseci, ponovo će se u finalu turnira u Monte Karlu sastati Novak, svetski broj jedan i Rafael Nadal, osmostruki uzastopni šampion prvog Mastersa na šljaci.

U polufinalu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a, Nole je rutinski savladao 32. igrača ATP liste, Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 6:2, 6:1 i obazbedio prolaz u svoje novo finale u Monaku.

Za svega 51 minut Novak je stigao do najubedljivije pobede na turniru, gde će po treći put imati šansu da dođe do svoje prve titule.

Tokom čitavog susreta protiv Fonjinija srpski teniser nije dozvolio nijednu brejk priliku rivalu, dok je od šest koje su mu se ukazale, iskoristio četiri, po dve u oba seta.

Statistika: as poeni (3-1), dvostruke servis greške (0-4), direktni poeni (11-10), neiznuđene greške (6-26).

Finale je na programu u nedelju od 14:00h, a u okviru istog Novak i Nadal ukrstiće rekete po 34. put u karijeri. Nadal je u prvom polufinalu bio bolji od Žoa-Vilfrida Conge rezultatom 6:3, 7:6.

Rafa je odneo 19 pobeda do sada protiv Novaka, a poslednji put sastali su se u finalu Rolan Garosa koje je pripalo Špancu (6:4, 6:3, 2:6, 7:5).

„On i ja uvek igramo duge mečeve. Biće to veoma zahtevan duel, ali nije ovo prvi put da igramo na šljaci. Nadam se da ću ovoga puta imati više sreće“, rekao je Novak.

Prošle godine Nadal je slavio u finalu Monte Karla rezultatom 6:3, 6:1.

„Fantastičan je osećaj posle sedam meseci pauze biti u novom finalu. Biće teško, kada igrate protiv Novaka, on vas uvek tera do krajnjih granica“, rekao je Nadal.

U svom 56. finalu u karijeri Novak će se boriti za 37. titulu, treću u 2013. godini.

Fotografija: Getty Images

Podeli post