Borba za finale US Opena: Nole vs Vavrinka (subota oko 18.15h)

Borba za finale US Opena: Nole vs Vavrinka (subota oko __h)

Najbolji teniser sveta će u subotu oko 18.15h po našem vremenu (u 12.15h po lokalnom) odigrati svoje 14. uzastopno Gren Slem polufinale.

Da bi odbranio prošlogodišnje finale Novak će morati da sruši još jednu prepreku u vidu 10. tenisera sveta, Stanislasa Vavrinke.

Biće to njihov petnaesti međusobni duel. Poslednjih jedanaest pripalo je Novaku.

Najdramatičniji okršaj odigrali su u 4. kolu ovogodišnjeg Australijen Opena, koji je odlučen u petom setu (12:10 za Novaka).

„To je definitivno jedan od najuzbudljivijih meča koje sam igrao u životu na toj podlozi. Sten je igrao na veoma visokom nivou. Svi smo i ranije znali da ima kvalitet za tako nešto, mada mu nedostaje konstantnost. Dosta je napredovao na kretnji i varijacijama udaraca. Veoma je kompletan igrač, i ovo mu je jedna od najboljih sezona ikada. Impresivno je kada pobedite branioca titule u tri seta, što mu je pošlo za rukom. Siguran sam da veruje u sebe i da smatra da nema šta da izgubi. Ići će na pobedu i protiv mene“, izjavio je Novak.

Borba za finale US Opena: Nole vs Vavrinka (subota oko __h)

Na putu do polufinala Otvorenog prvenstva SAD Novak je eliminisao sledeće igrače: Berankisa, Bekera, Souzu, Granoljersa i Južnjeg uz svega jedan izgubljen set. Sa druge strane, Vavrinka je bio bolji od Štepaneka, Karlovića, Bagdatisa, Berdiha i Mareja, a tokom prvih pet mečeva izgubio je dva seta.

Novak je do polufinala na terenu proveo 8 sati i 46 minuta, čak četiri časa i 12 minuta kraće od dve godine starijeg Švajcarca, koji će u subotu igrati prvo polufinale u Njujorku.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal (Španija) i Rišar Gaske (Francuska).

Podeli post