Boris Beker novi glavni trener Novaka Đokovića!

Boris Beker novi glavni trener Novaka Đokovića

Legendarni nemački teniser Boris Beker u narednoj sezoni pojačaće stručni štab našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, i to u ulozi glavnog trenera. Slavni igrač iz Nemačke pridružiće se Marjanu Vajdi, Miljanu Amanoviću i Gebhardu Filu Griču, a putovaće na turnire u Melburnu (Australijen open), Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Open, Šangaj, Pariz i London.

Đoković i Beker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi Gren Slem sezone u Australiji (počinje 13. januara 2014.).

Marjan Vajda ostaje trener u timu i nalaziće se uz Đokovića na takmičenjima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu.

„Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svega vezani za nove titule na Gren Slemovima i Mastersima. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima“, izjavio je Novak.

Nemački teniser je bivši svetski broj jedan, šest puta je osvajao grend slemove, ima zlatnu olimpijsku medalju u dublu, a upamćen je i kao najmlađi šampion Vimbldona, sa 17 godina. U bogatoj karijeri je ostvario 713 pobeda u singlu i uzeo 64 ATP titule, a u Dejvis kupu sa Nemačkom dva puta je dolazio do titule 1988. i 1989.

„Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove Gren Slemove i druge titule“, rekao je Beker.

Marjan Vajda je uz Novaka od 2006. godine i kako ističe, zajedno sa Novakom je doneo odluku o pojačanju stručnog štaba i angažovanju Bekera.

„Za par nedelja Novak i ja ulazimo u osmu godinu saradnje, tokom koje smo ostvarili gotovo sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene delove igre, ali i kako bih ja imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće previše uticati na moju poziciju u stručnom štabu Đokovića, gde ću i dalje biti maksimalno posvećen. Sa druge strane, izbor Bekera kao glavnog trenera je dobro rešenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu, kao i da će Novak nastaviti da napreduje“, rekao je Vajda.

Fotografija: Getty Images

Podeli post