Novak nije uspeo da zabeleži treću ovogodišnju pobedu u Torontu i plasira se u četvrtfinale šestog Masters turnira u sezoni.

U osmini finala Rodžers kupa bolji od srpskog tenisera bio je mladi grčki igrač Stefanos Cicipas (ATP #27) rezultatom 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Novak nije igrao na svom nivou tokom većeg dela meča za razliku od 19-godišnjeg Cicipasa koji je bio motivisan od prvog poena. Naš teniser je u drugom gemu morao da spašava tri brejk lopte, da bi u šestom pretrpeo oduzimanje servisa nakon iskorišćene treće brejk lopte protivnika. Do kraja ovog perioda igre Novak nije uspeo da stvori šansu za brejk tako da je grčki teniser zasluženo poveo sa 6:3.

Tokom prvih osam gemova drugog seta teniseri su bili ravnopravni na svoj servis. Novak je u devetom gemu izbegao neprijatnu situaciju spasivši dve brejk lopte. Ritern nije služio četvorostrukog šampiona ni u nastavku, tako da je bez ijedne brejk lopte došao do taj-brejka drugog seta. Novak je odmah u drugom poenu ostvario mini brejk prednosti zahvaljujući kojem mu je set pripao rezultatom 7:6 (7:5) posle tačno jednog časa igre.

Cicipas je u drugom gemu odlučujućeg seta stekao prednost od jednog brejka, a Novak je već u sledećem stigao do prvih brejk lopti u meču. Propustio je obe i šest gemova kasnije perspektivni Grk dolazi do najveće pobede u karijeri.

Susret je trajao dva časa i 17 minuta.

Statistika: as poeni (11-11), dvostruke servis greške (4-2), direktni poeni (32-42), neiznuđene greške (37-34), broj osvojenih poena (87-102).

Sat vremena nakon osmine finala singla, Novak i Kevin Anderson su izašli na teren u dublu i srušili treće nosioce iz Francuske , Pjera Uga Erbera i Nikolasa Maua rezultatom 4:6, 6:4, 10:7. Rivali srpskog i južnoafričkog tenisera u četvrtfinalu biće Aleksander Peja (Austrija) i Nikola Mektić (Hrvatska).

Odmah nakon Toronta, Sinsinati će biti domaćin još jednog Masters turnira (13. – 19. avgust). „Western & Southern Open“ jedini je turnir iz ove kategorije koji Novaku nedostaje, iako je čak pet puta igrao u finalu.

Žrebanje za Sinsinati obaviće se u petak.

Fotografija: AP

Podeli post