Davis Cup (Benidorm): Stigao i Nole!


U nedelju popodne Novak je stigao u Beograd iz Dubaija, a već u ponedeljak se priključio ostatku Dejvis kup reprezentacije, koja će od 6. do 8. marta u Benidormu igrati sa aktuelnim šampionom Španijom u prvom kolu Svetske grupe.

Srpska reprezentacija u nedelju je trenirala u nekompletnom sastavu, pošto se Nenad Zimonjić pridružio tek u nedelju uveče, Đoković u ponedeljak.

Iako je Španija trenutno veliki favorit, i Srbija ima svoje adute, a prvi je, svakako, Novak.

“Trijumf u finalu turnira u Dubaiju dao mi je krila, pogotovo što sam u odlučujućem meču za trofej savladao upravo španskog reprezentativca Davida Ferera.“

“Svakako da je to mala psihička prednost uoči Dejvis kupa. Međutim, mnogo faktora odlučuje u Dejvis kupu, jer je to jedino timsko takmičenje u muškom tenisu. Teško je predvideti bilo šta, pogotovo što ćemo sa Španijom igrati na njenom terenu, gde će imati podršku 15.000 ljudi. Iz tog razloga mislim da će David (Ferer) biti mali favorit u našem eventualnom novom duelu“, izjavio je Novak, prenosi „Sportski žurnal“.

Podloga u Španiji, tačnije u Benidormu, biće šljaka, koja Špancima najviše odgovara.

“Ta podloga mi baš ne ide u prilog, međutim, to je sport. Poseban je osećaj kada predstavljate svoju zemlju i ne možete da birate okolnosti pod kojima će to biti“, kaže najbolji srpski teniser.

Izvor: Beta, Mondo

Podeli post