Davis Cup: Ferer i Đoković otvaraju špansko-srpski okršaj!


Photo by Srđan Stevanović (TSS)

Samo šest dana nakon finala turnira u Dubaiju, Novak će ponovo ukrstiti reket sa Špancem Davidom Fererom u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa u Benidormu.

Ovaj meč ujedno će i otvoriti špansko-srpski duel, a na programu je u petak u 11.00h po našem vremenu, odlučeno je žrebom u četvrtak.

“Dosta se očekuje od mene kao najboljeg srpskog tenisera, a i sam sebi postavljam takve ciljeve. Svi želimo da pobedim Ferera i donesem Srbiji prednost od 1:0. Međutim, u Dejvis kupu je nezahvalno prognozirati rezultat. Rekao bih da Ferer i ja imamo pođednake šanse za pobedu“, rekao je Novak novinarima posle žreba u Benidormu.

Novak je ocenio da bi njegova pobeda nad Fererom reprezentaciji Srbije mnogo značila na psihološkom planu, ali je ponovio da je Španija, ipak, veliki favorit i da ne treba razmišljati o konačnom ishodu meča.

“Svi se mi nadamo pobedi, ali moramo da budemo realni, a to znači da budemo svesni da su Španci favoriti. Mi smo relativno nova ekipa u Svetskoj grupi, imamo mlad tim sa puno opcija, ali su šanse na strani Španaca”, naveo je Novak.

“Trenutno smo svi vrlo uzbuđeni. Lično mi je izuzetno drago što ponovo osećam taj timski duh i sigurno ću pokušati da iskoristim tu atmosferu”, dodao je najbolji srpski teniser.

Đoković i Feder odigrali su sedam međusobnih duela, a poslednji se dogodio u finalu ATP turnira u Dubaiju u kome je slavio srpski teniser i poveo sa 4:3 protiv 26-godišnjeg Španca.

Odmah nakon njihovog duela uslediće i drugi singl u okviru koga će se sastati najbolji teniser sveta, Rafael Nadal i Janko Tipsarević, 47. igrač svetske rang liste, koji se samo jednom sastao sa „kraljem šljake“ i taj meč izgubio.

Za subotu (13.00h) je planiran dubl meč, a za Srbe će igrati Novak Đoković i Nenad Zimonjić. Sa druge strane mreže suprostaviće im se Tomi Robredo i Felisijano Lopez.

Poslednjeg dana (nedelja) na programu su preostala dva meča u singl konkurenciji, a sastaće se Nadal i Đoković (11.00h), a potom Ferer i Tipsarević.

Svi mečevi odigraće se na stadionu „Parque Tematico Terra Mitica“ (šljaka), koji prima 14.000 gledalaca.

Direktan televizijski prenos na teritoriji Srbije vršiće nacionalna televizija – RTS.

Srećno srpski teniseri!

Podeli post