SAD – Srbija 1:1 posle prvog dana četvrtfinala Dejvis kupa

Davis Cup: Nole doneo Srbiji prvi poen protiv SAD

Posle prvog dana četvrtfinalnog duela Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i SAD rezultat je 1:1.

Prvi poen Srbiji doneo je Nole pobedom nad 23. teniserom sveta, Džonom Iznerom bez izgubljenog seta – 7:6 (7:5), 6:2, 7:5.

Meč je trajao tačno dva časa.

Ne početku susreta bolje se snašao Izner, koji je brejkom u trećem gemu poveo sa 2:1, nešto kasnije i 3:1. Novak je u šestom gemu vratio brejk i izjednačio na 3:3. Nakon 44 minuta igre srpski teniser je dobio taj-brejk rezultatom 7:5 i osvojio prvi set.

Najbolji teniser sveta je u nastavku broj grešaka sveo na minimum, dva puta oduzeo servis Izneru i posle 31 minuta došao do 2:0 u setovima (6:2).

Treći set protekao je bez brejkova u prvih deset gemova. U jedanaestom gemu, Novak je došao do četvrtog brejka u susretu, koji je nakon sledećeg gema pretvorio u siguran trijumf.

„Na početku meča kod obojice je bila prisutna trema, sa dosta opreza smo ušli u duel. Imao sam dosta sreće i koncentracije da u šestom gemu prvog seta vratim i smatram da je upravo ovaj gem bio prekretnica. Imao sam jako dobru podršku naših navijača i drago mi je da sam uz njihovu pomoć uspeo da donesem Srbiji prvi poen. Želim Viktoru sve najbolje, podržavaćemo ga, imamo dobre šanse“, Novakovi su prvi utisci posle susreta.

Davis Cup: Nole doneo Srbiji prvi poen protiv SAD

Statistika meča: as poeni (5-17), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (18-10), neiznuđene greške (10-37).

U drugom singl meču, Sem Kveri (20.na ATP listi) je doneo izjednačenje domaćem timu pobedom nad Viktorom Troickim rezultatom 7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4.

U subotu je na programu dubl, a rivali najboljeg tandema svih vremena, braće Boba i Majka Brajana, biće Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, igraju se preostala dva meča u pojedinačnoj konkurenciji. Najpre će od 20:00h na teren Kveri i Novak, a odmah posle njih i Izner i Troicki.

Fotografije: TSS

Podeli post