Davis Cup: Novak predvodi srpske tenisere u Beogradu


Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović saopštio je spisak igrača za predstojeći polufinalnu duel Svetske grupe Dejvis kupa protiv češke u Beogradu (17. – 19. septembar).

Srbiju će predvoditi drugi teniser sveta Novak Đoković. Slede Janko Tipsarević i Viktor Troicki, 37. i 47. igrači ATP liste, respektivno. Naravno, tu je i Nenad Zimonjić, treći najbolji dubl igrač sveta.

češki selektor Jaroslav Navratil potvrdio je da će njegov tim predstavljati sedmi teniser sveta Tomaš Berdih, zatim Radek Štepanek, 35. rangirani igrač. Pored njih dvojice tu si Ivo Minar i Jan Hajek.

Novak je danas popodne doputovao u Beograd iz Njujorka.

Srpski teniser, finalista US Opena je izjavio da će pokušati da pomogne svom timu da se po prvi put u istoriji plasira u finale.

„Igrao sam odličan turnir u Njujorku, prikazao možda i svoj najbolji tenis u poslednjih 12 meseci. Moram da budem zadovoljan celom turnejom po SAD, vratio sam samopouzdanje i vrlo sam srećan zbog toga. Sada sam pomalo iscrpljen, ali to je sasvim normalno. A za ovakav istorijski meč uvek može da se nađe dodatni motiv i energija… Spreman sam već za prve mečeve u petak“, rekao je Novak na današnjoj konferenciji za štampu u Beogradu.

Podeli post