Davis Cup: Novak protiv Iznera u petak od 21:30h

Davis Cup: Novak protiv Iznera u petak od 21:30h

Objavljen je žreb za četvrtfinalni okršaj Dejvis kupa između selekcija SAD i Srbije, koji će se od 5. do 7. aprila 2013. odigrati u američkom gradu Bojsi.

Susret će u petak, 5. aprila od 21:30h po našem vremenu (13:30h po lokalnom) otvoriti Džon Izner i Novak. Nakon ovog meča uslediće drugi singl u okviru kojeg će se sastati Sem Kveri i Viktor Troicki.

„Specifično sam se pripremao za meč sa Iznerom. Neizvesnost je očigledna, biće sigurno težak duel, kao i Viktorov protiv Kverija. Ulog je veliki, igra se na njihovom terenu. 2010. godine smo uspeli da ih pobedimo u Srbiji i nadam se da će rezultat biti isti i ovaj put“, rekao je Novak nakon žreba.

Subota od 21:00h po našem vremenu rezervisana je za dubl, a rivali najboljeg dubl tandema svih vremena, braće Boba i Majka Brajana, biće Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, na programu su preostala dva meča u pojedinačnoj konkurenciji. Najpre će od 20:00h na teren Kveri i Novak, a odmah posle njih i Izner i Troicki.

Rang učesnika:
SRBIJA: Novak Đoković (1), Viktor Troicki (44), Ilija Bozoljac (335), Nenad Zimonjić (22. u dublu)
SAD: Sem Kveri (20), Džon Izner (23), braća Brajan (1. u dublu)

Mečevi će se odigrati na tvrdoj podlozi u „Taco Bell“ areni, čiji je kapacitet oko 12.000 mesta.

Srbija i SAD sastali su se 2010. godine u prvom kolu Dejvis kupa u Beogradu, kada je naša ekipa trijumfovala rezultatom 3:2, a devet meseci kasnije i osvojila prvu Salataru.

Selektor Srbije je Bogdan Obradović, dok „kormilom“ Amerikanaca upravlja Džim Kurijer.

Pobednik ovog četvrtfinalnog okršaja u polufinalu ide na bolju reprezentaciju iz duela između Kanade i Italije.

Fotografija: TSS

Podeli post