Davis Cup: Novak protiv Kvirija u petak oko 18.30h!


Photo: Srdjan Stevanovic (TSS)

Žreb za Dejvis kup meč između reprezentacija Srbije i SAD (5. – 7. mart 2010.) obavljen je u četvrtak u podne u Beogradskoj areni.

Prvi će u petak na teren izaći Viktor Troicki (35) i Džon Izner (20) od 16 časova (RTS 1), da bi nakon tog duela usledio i drugi singl u kome će se sastati Novak Đoković (2) i Sem Kviri (22). Ovaj meč prenosiće RTS 2.

“On je dobar igrač, a kao i Izner ‘odrastao je’ na betonu. Mi, pak, imamo dobru podlogu. Protiv njega sam igrao ranije, ali je on od tada mnogo napredovao. Biće teško iako znam da se od mene očekuje pobeda“, rekao je Nole.

U subotu od 14 časova na programu je meč u konkurenciji parova, a protivnici srpske kombinacije Nenad Zimonjić/Janko Tipsarević biće najbolji dubl sveta svih vremena, braća Bob i Majk Brajan.

Poslednjeg, trećeg dana takmičenja, u nedelju, od 15 časova sastaće se Đoković i Izner, a potom Troicki i Kviri.

Selektori imaju pravo da promene sastav dubla i parove trećeg dana sve do sat vremena pre početka meča.

Amerikance, koji su do sada u Dejvis kupu osvojili 32 titule, predvodiće selektor Patrik Mekinro, dok ovu ulogu kod srpske reprezentacije ima Bogdan Obradović.

“SAD su pored Australije, najtrofejnija država u Dejvis kupu. Mislim da će publika, to jest podrška imati presudan značaj. Ovo je veoma važan meč za obe reprezentacije“, rekao je Novak na konferenciji za novinare.

Kapacitet Beogradske arene iznosi 19.900 mesta, a Srbija će Amerikance ugostiti na šljaci.

Podeli post