Dejvis kup: Srbija – Kazahstan 1:2 posle drugog dana

Dejvis kup: Novak doneo Srbiji 1:0 protiv Kazahstana

Teniska reprezentacija Kazahstana vodi protiv Srbije sa 2:1 posle drugog dana duela 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu, nakon što su u subotu Nenad Zimonjić i Novak Đoković poraženi od Aleksandra Nedovjesova i Andreja Golubjeva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:3), 7:5.

Prvi poen našoj zemlji doneo je Novak u petak ubedljivom pobedom nad Aleksandrom Nedovjesovim (200) rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Susret u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (bivši „Pionir“) trajao je jedan čas i 53 minuta, a najbolji teniser sveta je čak šest puta oduzeo servis (po dva puta u sva tri seta) svom 29-godišnjem rivalu.

„Ponovo sam imao priliku da nastupim pred domaćom publikom i veoma sam srećan zbog toga. Odigrao sam taman onoliko koliko je bilo dovoljno da pobedim. Nadam se da će publika biti brojnija u sledećem meču. Treba nam maksimalan učinak posle prvog dana, to bi nam donelo veliko rasterećenje“, rekao je Novak.

U drugom singlu dana Viktor Troicki (23) je poražen od Mihaila Kukuškina (79) rezultatom 0:3, po setovima 5:7, 2:6, 4:6.

U nedelju od 13 časova na programu su preostala dva meča u konkurenciji singlova. Prvi će na teren izaći Novak i Kukuškin, a potom Troicki i Nedovjesov.

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post