Dejvis kup: Novak doputovao u Bojsi

Dejvis kup: Novak doputovao u Bojsi

Predstojeći teniski vikend obeležiće četvrtfinalni okršaji Svetske grupe Dejvis kupa.

Reprezentacija Srbije gostovaće od 5. do 7. aprila u američkom gradu Bojsi, gde će pokušati da se domogne polufinala ovog prestižnog takmičenja.

Naš tim predvodiće Novak, najbolji teniser sveta, koji se sinoć pridružio saigračima iz nacionalnog tima. Pored Novaka, Srbiju će protiv selekcije SAD predstavljati Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Filip Krajinović.

„Drago mi je da sam se opet priključio reprezentaciji za naš četvrtfinalni duel protiv SAD. Igramo u gostima, što je uvek nezgodno i što u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu koji ima mogućnost odabira određene podloge. Oni su ovu podlogu i uslove odabrali u skladu sa njihovim najboljim igračima, Iznerom i Kverijem, koji imaju izuzetno jake i precizne servise. Svesni smo da je 830m nadmorske visine, koja mnogo može da utiče na razvoj situacije na terenu. U tim uslovima jako je bitno održati koncentraciju od prvog do poslednjeg poena“, izjavio je Novak.

Novak se osvrnuo na 2010. godinu kada je selekcija Srbije osvojila Dejvis kup po prvi put u istoriji.

„Osvajali smo ovo takmičenje 2010. godine, što nam je dalo jako puno samopouzdanja, jednu novu radost, dimenziju u našim karijerama. Atmosfera u timu je fantastična, igrači se jako dobro slažu i pod takvim uslovima je mnogo lakše pružiti svoj maksimum na terenu. Drago mi je što ćemo provesti zajedno malo više vremena. To će doprineti da izgradimo pozitivnu energiju koja će nas, nadam se, nositi do pobede.“

Za Amerikance će pored Džona Iznera i Sema Kverija nastupiti i braća Brajan.

Trodnevna borba između SAD i Srbije vodiće se u „Taco Bell“ areni na tvrdoj podlozi.

Žreb za četvrtfinale Dejvis kupa održaće se u četvrtak, 4. aprila.

S obzirom da je počeo četvrti mesec 2013. godine, Nole vam poklanja desktop kalendar (pozadinu) za april. Da biste ga preuzeli kliknite ovde.

Dejvis kup: Novak doputovao u Bojsi

Fotografije: TSS

Podeli post