Đoković i Kubot za titulu na prvom Serbia Open-u!


Dva sata i 17 minuta igre bilo je potrebno Novaku da se plasira u svoje četvrto uzastopno finale u 2009. godini.

U polufinalu beogradskog Serbia Open-a, Novak je posle velike borbe savladao 36. igrača sveta, Italijana Andreasa Sepija rezultatom 4:6, 6:1, 6:2.

U prvi set obojica tenisera ušli su veoma motivisano. Prvi brejk dogodio se u devetom gemu, kada Sepi zahvaljući velikom broju Novakovih grešaka dolazi do vođstva od 5:4. U narednom gemu, Novak je imao dve šanse da rezultat izjednači na 5:5, ali se to nije dogodilo. Sepi uspeva da se izvuče iz teške situacije i posle sjajnog otpora povede sa 1:0 u setovima.

Novak se potpuno vratio u meč u drugom setu, u kome je načinio tri brejka, dva više od svog rivala, i time doneo izjednačenje posle ubedljivih 6:1.

I u nastavku meča Novak je nastavio da igra na visokom nivou, što je rezultiralo novim brejkom u početnom gemu odlučujućeg seta. Isti je potrvdio u petom gemu, koji je praktično odlučio pobednika duela (6:2).

“Očigledno je da imam poteškoća da započnem svaki meč ovde, jer mi je veoma teško da igram pred domaćom publikom. Imam ulogu glavnog favorita na turniru, to ima veliku težinu i treba mi malo duže da se zagrejem. U polufinalu sam imao i nezgodnog protivnika, koji je bio agresivan. Nisam imao ideju da odgovorim na Sepijevu dobru igru, on je koristio sve prilike i bez ove publike ne verujem da bih se izvukao“, priznao je Novak posle pobede.

U svom debi finalu na ATP turniru u Beogradu, Nole će u nedelju od 16.00h po prvi put u karijeri odmeriti snage sa 179. igračem svetske rang liste, Poljakom Lukašom Kubotom, koji je kao “srećni gubitnik” stigao do finala, savladavši ranije danas drugog nosioca turnira, Ivu Karlovića rezultatom 7:6, 6:2.

Šampionu turnira pripašće 250 ATP poena i ček na 75.500 evra, dok će poraženi finalista dobiti 150 poena i 39.700 evra.

Podeli post