Najubedljivija ovonedeljna pobeda u prestonici Francuske donela je Novaku plasman među četiri najbolja igrača na turniru i 74. Masters polufinale u karijeri.

Branilac titule je u četvrtfinalu „Paris Rolex Masters“-a lako izašao na kraj sa nekada najboljim juniorom sveta, sada 23. na ATP listi, Lorencom Muzetijem (Italija) i slavio rezultatom 6:0, 6:3.

Apsolutna dominacija Novaka u prvom setu. Za svega 24 minuta igre srpski teniser je potpuno „razbio“ rivala osvojiviši svih šest gemova i čak 25 od 33 odigranih poena.

Nakon što je na početku drugog seta došao i do sedmog gema u nizu, Novak je u nastavku nešto više grešio i pretrpeo brejk. Isti je vratio odmah u narednom gemu i izjednačio na 2:2. Sa novim brejkom, u šestom gemu, Novak je osigurao 36. pobedu u 2022. godini.

Statistika meča: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (14-7), neiznuđene greške (15-28), broj osvojenih poena (59-32).

Novak će u polufinalu pariskog Mastersa u subotu igrati protiv Stefanosa Cicipasa (Grčka, 5) koji je sa 2:0 nadigrao Tomija Pola (SAD).

Podeli post