Novak je šampion Masters turnira „Western & Southern Open“, koji je ove godine umesto u Sinsinatiju održan u Njujorku.

Prvi reket sveta i prvi nosilac je u finalnom meču posle još jednog preokreta slavio protiv 30. igrača ATP liste Miloša Raonića rezultatom 1:6, 6:3, 6:4 i tako došao do četvrte titule u 2020. godini, tačno šest meseci nakon što je osvojio poslednju (u Dubaiju).

„Čestitam Milošu na odličnoj nedelji. Nisi imao sreće danas, ali si u odličnoj formi. Siguran sam da ćeš imati dobar US Open“, obratio se Novak rivalu na ceremoniji dodele pehara.

Potom se zahvalio članovima tima.

„Težak meč juče, Uli, odradio si sinoć i jutros sjajan posao, hvala ti na tome. Gorane, ti si najbolji trener, ali najgori igrač u dublu! Iskoristiću ovu priliku da kažem svima navijačima – nedostajete nam. Čudno je igrati u ovim uslovima, svi se nadamo da će sutrašnjica biti bolja, nadam se da ćemo se brzo videti“, dodao je Novak.

On je poslao svima poruku mira i prijateljstva.

„Želim da pošaljem poruku mira i ljubavi, prijateljstva, ovo je vreme za praštanje. Moramo proći kroz ova teška vremena, nadamo se da ćemo svi na plateni naći način da živimo na mirniji način“, zaključio je Novak.

Ovo je Noletova 80. ATP titula u karijeri, a 35. iz Masters serije, čime je izjednačio rekord koji je do danas držao Španac Rafael Nadal.

Trijumfom u finalu prvog Mastersa u sezoni Novakov niz pobeda u 2020. godini sada je 23-0 (ukupno 26-0).

Finalni susret je trajao tačno dva sata.

Prvi set protekao je bez ijedne brejk lopte za našeg tenisera. Sa druge strane, Raonić je dva puta oduzeo servis Novaku i ubedljivim rezultatom 6:1 došao do vođstva. Kanađanin je tokom prvih pola sata igre bio bolji teniser na terenu na polju direktnih poena i neiznuđenih grešaka.

U drugom setu se igrao gem za gemom. Raonićev nalet Novak je konačno zaustavio u šestom gemu, iskoristio jedinu brejk loptu koja je viđena u drugom setu i zahvaljujući istoj izjednačio rezultat na 1:1 posle 6:3.

Iako je Raonić u trećem setu prvi došao do brejka i poveo sa 2:0, Novak se ekspresno vratio, načinio novi preokret i sa dva brejka u nastavku osigurao pobedu.

Statistika: as poeni (2-10), dvostruke servis greške (5-3), direktni poeni (12-26), neiznuđene greške (15-25), broj osvojenih poena (73-74).

Srbin je trijumfom nad Milošem Raonićem u finalu Sinsinati turnira postavio još jedan rekord koji će teško uspeti neko da postigne. Naime, Novak je trijumfom na turniru postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio svaki Masters turnir barem dva puta!

Novak ostaje u Njujorku gde već u ponedeljak počinje Otvoreno prvenstvo SAD, drugi gren slem u sezoni.

Najbolji teniser sveta će kao prvi nosilac braniti četvrto kolo na US Openu, a svoj pohod na četvrtu titulu na Flešing Medouzu započeće protiv Damira Džumhura (BiH). Ovaj meč na programu je u noći između ponedeljka i utorak u 01:00h (po srednjeevropskom vremenu).

Fotografija: Profimedia

Podeli post