Dubai: Nole savladao Stahovskog za četvrtfinalni okršaj protiv Tipsarevića!


Photo: Reuters

Bez izgubljenog seta Nole se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju.

Posle jednog časa i 29 minuta igre najbolji teniser sveta porazio je Ukrajinca Sergeja Stahovskog (74) maksimalnim rezultatom, po setovima 7:6 (7:5), 6:3 u okviru drugog kola.

Sigurnih dvanaest servis gemova tenisera u prvom setu. Do taj-brejka po jedna neiskorišćena brejk šansa na obe strane. Serija mini-brejkiva u taj-brejku donela je prevagu Novaku, a time i uvodni set – 7:6 (7:5).

Znatno viši nivo igre srpskog tenisera u nastavku. Iako je Ukrajinac prvi stigao do brejka, Novak se odmah u narednom gemu revanširao, a potom u osmom još jednom oduzeo servis rivalu.

U četvrtfinalu Dubai Duty Free Tennis Championships-a Nole će igrati protiv sunarodnika i prijatelja, Janka Tipsarevića. Ovaj meč na programu je u četvrtak.

Tipsarević, trenutno deveti na svetu, plasman među osam najboljih izborio je pobedom nad Italijanom Flavijom ćipolom rezultatom 6:7, 6:1, 6:1.

četiri međusobna duela su iza kolega iz Dejvis kup reprezentacije. Vodi Novak sa 3-1, a poslednji susret pripao je Janku u uvodnoj fazi prošlogodišnjeg završnog turnira u Londonu (3:6, 6:3, 6:3).

„Janko je veoma dobar sa osnovne linije. Kada ima dovoljno vremena on uvek ulazi u teren i tada je izuzetno opasan. Moraću da budem izuzetno agresivan i veoma blizu linije, jer on nema mnogo slabosti u svojoj igri“, rekao je Novak.

Podeli post