Nole u polufinalu posle dve pobede u jednom danu!

Drugom pobedom u Torontu u jednom danu, Nole se plasirao u polufinale Rodžers kupa.

U četvrtfinalu šestog Masters turnira u 2012. godini Novak je bio bolji od Nemca Tomija Hasa rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

Ranije danas po lokalnom vremenu srpski teniser je eliminisao Sema Kverija rezultatom 6:4, 6:4 u okviru trećeg kola.

Četvrtfinalni susret Novak je otvorio svojim servisom. Već u početnom gemu moglo se naslutiti u kom pravcu će se odvijati situacija na terenu u uvodnom setu. Novak je izgledao svežije, raspoloženije za igru, a rezultat je došao već u trećem gemu. Brejk za branioca titule doneo je prednost od 3:1, potom i 4:1. Sa razlikom od tri gema okončan je prvi set – 6:3.

U drugom setu potpuno se preslikala se situacija iz prvog, ali u korist Hasa, koji je u četvrtom gemu oduzeo servis Novaku i tu prednost čuvao do kraja seta, iako je Novak imao nekoliko prilika da se ribrejkom vrati u set.

I za kraj, odlučujući set imao je identičan scenario kao prvi. U drugom gemu Novak je propustio tri brejk lopte, da bi u četvrtom konačno iskoristio drugu i poveo sa 3:1. Od tog trenutka srpski igrač je držao kontrolu u svojim rukama do samog kraja ovog uzbudljivog duela.

U polufinalu Toronta drugi teniser sveta će u noći između subote i nedelje od 00:30h igrati protiv 5. nosioca, sunarodnika Janka Tipsarevića koji je bio siguran protiv Marsela Granoljersa (Španija) – 6:4, 6:4.

Biće to sedmi međusobni duel dvojice naših tenisera, vodi Novak 4-2.

Poslednji okršaj pripao je Tipsareviću u četvrtfinalu ovogodišnjeg Mastersa u Madridu (7:6, 6:3).

Drugi polufinalni par čine Džon Izner (SAD) i Rišar Gaske (Francuska).

Photo: Getty Images

Podeli post