Egzibicija u Seulu, pa odbrana titule u Pekingu


U ponedeljak, 4. oktobra Nole startuje azijsku seriju turnira. Odmah na početku očekuje ga ozbiljan zadatak u vidu odbrane titule i 500 ATP poena koje je osvojio pre tačno 12 meseci u Pekingu.

Na putu ka trofeju Novak je 2009. godine u svom debiju u prestonici Kine savladao Viktora Haneksua, Viktora Troickog, Fernanda Verdaska, Robina Soderlinga i Marina čilića, respektivno.

Pored ove titule Noleta za Peking vežu lepe uspomene iz 2008. godine kada je na Olimpijskim igrama doneo bronzanu medelju svojoj zemlji savladavši Amerikanca Džejmsa Blejka.

Ako uzmemo sve u obzir, od jedanaest odigranih mečeva u ovom gradu, svetski broj dva slavio je u deset.

Dva dana pre početka „China Open“-a, tj. 2. oktobra Nole će odigrati egzibiciju „Hjundai kard supermeč“ u Seulu (Južna Koreja) protiv američkog tenisera Endija Rodika.

„čuo sam da je „Hjundai kard supermeč“ jedan od najvećih sportskih događaja u Koreji. Ovo će mi biti prva poseta Koreji i zaista se radujem što ću upoznati moje navijače tamo, kao i sasvim novu zemlju i njenu kulturu“, izjavio je Nole.

U međuvremenu, dileme oko podloge na kojoj će se igrati finalni okršaj Dejvis kupa u Beogradu između Srbije i Francuske, više nema. Teniski Savez Srbije saopštio je odluku da će se susret protiv Francuske od 3. do 5. decembra igrati u Beogradskoj areni na tvrdoj podlozi, tačnije na RuKort Medium Fast.

Podeli post