Eliminisan i Kubot! Novak u četvrtfinalu Melburna!


Photo: Michael Babic

Najbolji srpski teniser ponovio je uspeh iz prošle godine i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

četvrta “žrtva” trećeg nosioca bio je poljski teniser, Lukaš Kubot (86), koji je tako pretrepeo novi, još ubedljiviji poraz od Novaka, posle finala Serbia Open-a 2009.

Đoković je slavio bez izgubljenog seta: 6:1, 6:2, 7:5 nakon jednog časa i 55 minuta igre u Hajsens areni.

Naš teniser je do prvog brejka u meču došao već u čertvtom gemu prvog seta. Isti je potvrdio u šetom gemu, koji mu je nekoliko minuta kasnije doneo osvajanje uvodnog perioda igre rezultatom 6:1 nakon iskorišćene treće set lopte.

I u drugom setu, Novak je nastavio nalet. Oduzeo je servis rivalu u petom i sedmom gemu za 6:2 i vođstvo u setovima od 2:0.

Borio se Kubot i u nastavku protiv sjajno raspoloženog Novaka, ali i dalje nije uspeo da dođe do brejk lopte. Šampion Australijen Opena iz 2008. godine po običaju prvi pravi brejk za prednost od 3:2. U narednom gemu, Poljaku se konačno smeše dve brejk lopte, koristi drugu i poravnava rezultat na 3:3. Igrao se gem za gemom, da bi se prelomni trenutak dogodio pri servisu Kubota za 6:5. Ova prednost pripala je Novaku zahvaljujući brejku, koji je materijalizovao u trijumf u dvanaestom gemu.

“Kada pogledate žreb, može da se kaže da sam verovatno dobio pravog protivnika u ovoj fazi turnira. Ipak, nije bilo potcenjivanja, jer sam prošle godine igrao protiv Kubota u finalu turnira u Beogradu. Znao sam da je dobar i od početka sam igrao najbolje što umem“, rekao je Novak na konferenciji za novinare posle meča.

“U prva dva seta sam dominirao na terenu, a zatim je on podigao svoj nivo igre. Zato je treći set trajao duže. Veoma sam srećan kako sam igrao danas“, dodao je on.

“Danas me je odlično služio servis, bolje nego prethodnih dana. Imao sam bolji procenat osvojenih poena posle prvog servisa. To su relativno laki poeni, nakon kojih sam sticao veliku prednost“, rekao je Novak.

U četvrtfinalu Australijen Opena, Novak će u noći između utorka i srede igrati protiv desetog nosioca Žoa Vilfreda Conge. Francuz je posle velike borbe savladao Nikolasa Almagra (Španija, 26) u pet setova, rezultatom 6:3, 6:4, 4:6, 6:7(6), 9:7.

“Protiv Žoa sam često igrao u poslednje dve godine. Najveći meč je bilo finale u Melburnu pre dve godine. Mnogo je napredovao od tada“, zaključio je Novak.

Biće ovo ujedno i prvi teniser-nosilac na Novakovom putu ka prvom Grend Slemu sezone. Od šest odigranih duela protiv Conge, Novak je dobio dva.

Podeli post