Najbolji srpski teniser pobedom je započeo učešće na petom Masters turniru sezone, koji se od 13. do 20. maja održava u glavnog gradu Italije.

Nole, koji je postavljen za 11. nosioca, u prvom kolu „Internazionali BNL d’Italia“ je bez izgubljenog seta nadigrao ukrajinskog igrača Aleksandra Dolgopolova (ATP #57) rezultatom 6:1, 6:3 i tako povećao prednost na 6-0 u međusobnim susretima.

Meč je trajao svega 55 minuta.

Četvorostruki šampion Rima prvi set je rešio u svoju korist nakon što je u prvom, petom i sedmom gemu protivniku oduzeo početni udarac, ne dozvolivši mu nijednu priliku za brejk. Tokom 20 minuta Novak je osvojio 26 poena, čak 16 više od Dolgopolova.

Ukrajinski teniser nije uspeo da parira Novaku ni u drugom setu. Iako je viđen samo jedan brejk, Novak je bio znatno uverljiviji i dominantniji na terenu.

„Do svoje najbolje forme želim da stignem na Rolan Garosu. Do sada je bilo naznaka u mojoj igri koji su ohrabrujući. Kada izađem na teren, očekujem da pobedim svaki meč. Osećam da svakog dana napredujem“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (6-0), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (14-10), neiznuđene greške (14-19).

Novak će meč drugog kola Rima odigrati u sredu. Rival će mu biti Nikoloz Bazilašvili iz Gruzije (ATP #74) koji je savladao Filipa Baldija iz Italije rezultatom 2:1. Novak i 26-godišnji Bazilašvili se nisu sastajali do sada.

Podeli post