Danas nije bio Novakov dan u Monte Karlu.

Srpski teniser je u osmini finala drugog Mastersa u sezoni poražen od Britanca Daniela Evansa (ATP #33) rezultatom 4:6, 5:7 nakon dva časa i šest minuta igre.

„Da budem iskren, mislim daj e ovo bio jedan od najgorih mečeva i nastupa koje sam odigrao, a da ih se sećam, iz poslednjih godina. Ne želim da oduzimam bilo šta protivniku i umanjujem mu pobedu, ali sa moje strane, osećao sam se užasno na terenu. Ništa nije prolazilo i to je bio jedan od takvih dana. Nisam osećao udarce i igrao sam loše. Sada, kad odlazim sa terena, razočaran sam, ali je duga sezona na šljaci, ima turnira i mesta za napredak. Evans je imao mnogo varijacija u igri, slajs koristi efikasno i kreće se brzo. Servira i igra voleje, stvarno kompletan igrač. Lepo je gledati tako nekog, ali ne i igrati protiv njega. Mnogo talenta“, rekao je Đoković posle meča.

Evans je od prvog poena igrao agresivno, na sve ili ništa. Sa druge strane, Novak je neuobičajeno mnogo grešio. Britanac je u takvim okolnostima došao do dva brejka i prednosti od 3:0. Novak je najpre vratio jedan, zatim i drugi brejk u osmom gemu i izjednačio na 4:4. Novi brejkom u nastavku Evans je zasluženo došao do osvajanja prvog seta, 4:6. Kada se sve sabere, Novak je tokom prvog dela igre načinio čak 23 greške, deset više od svog rivala. Na polju direktnih poena je bio uspešniji, 11-5.

Početak drugog seta je obećavao. Sada je Novak bio taj koji je stigao do 3:0, ali se britanski teniser vratio i izjednačio na 3:3. Igrao se gem za gemom sve do 5:5 kada je Evans prelomio, oduzeo Novaku servis i taj brejk u nastavku potvrdio za najveću pobedu u karijeri.

Statistika: as poeni (3-1), dvostruke servis greške (4-0), direktni poeni (28-21), neiznuđene greške (45-22), broj osvojenih poena (75-80).

Novak će se nakon poraza u Monte Karlu vratiti u Beograd, gde će sledeće nedelje učestvovati na Serbia Open-u, turniru koji se posle devet godina vraća u prestonicu Srbije.

Pored prvog tenisera sveta na beogradskom turniru iz serije 250 će nastupiti i Dominik Tim, Mateo Beretini, Gael Monfis, Dušan Lajović i drugi.

Fotografija: Profimedia

Podeli post