Pao Conga, sa Federerom za finale!

Četvrti put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Masters 1000 turnira u Rimu.

Plasman među četiri najbolja igrača u „večnom gradu“ najbolji teniser sveta i prvi nosilac izborio je fenomenalnom pobedom u četvrtfinalu, u okviru kojeg je pao Francuz Žo-Vilfrid Conga, peti nosilac – 7:5, 6:1.

Jedan čas i 22 minuta bilo je potrebno dvostrukom šampionu Rima da dođe do pete pobede nad Congom u deset susreta.

Posle 24 odigrana meča na turniru “Internazionali BNL d’Italia”, Novak sada ima učinak 21-3.

Sjajan početak duela za Novaka. Bez izgubljenog poena srpski teniser poveo je sa 1:0, nakon čega je oduzeo servis rivalu za 2:0, nešto kasnije i 3:0. Sa dve odlične forhend paralele Conga se revanširao, vratio brejk i smanjio vođstvo Novaka na 3:2. I predstojeća dva gema bili su brejkovi, da bi se u nastavku igrao gem za gemom. Pri vođstvu od 6:5, Nole dolazi do tri vezane brejk šanse na servis protivnika. Sigurnim servisima Francuz je spasio sve tri, da bi dva poena kasnije prvom dvostrukom servis greškom u meču Conga omogućio Noletu osvanje seta rezultatom 7:5 posle 58 minuta.

Ni približnu dramu nismo videli u drugom setu. Novak je ostavio Congu bez bilo kakvog rešenja, gemovi su se nizali jedan za drugim, a na semaforu je vrlo brzo pisalo 5:0. To je bilo i više nego dovoljno za Novaka da obezbedi vikend u Rimu.

„Moj drugi set protiv Conge je jedan od mojih naboljih na šljaci ove godine i to me ohrabruje pred sutrašnji izazov i Rolan Garos. Podižem formu, svaki sledeći meč se osećam sve bolje na terenu“, rekao je Novak susreta.

Statistika meča: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (21-12), neiznuđene greške (15-20).

Za plasman u finale rimskog Mastersa Nole će u subotu od 20 časova igrati protiv trećeg nosioca Rodžera Federera.

Federer je u poslednjem četvrtfinalnom meču bio ubedljiv protiv Andreasa Sepija – 6:1, 6:2.

“Nema tajni između nas dvojice, večiti smo rivali i odigrali smo mnogo sjajnih mečeva u poslednjih 4-5 godina. Ne treba trošiti reči kada je u pitanju njegova karijera. On je podjednako dobar i opasan na svim podlogama. Daću sve od sebe sutra da pobedim“, rekao je Novak o svom potencijalnom rivalu.

Biće to njihov 25. međusobni duel. Vodi Federer sa 14-10, a poslednji put su se sastali u polufinalu US Opena, kada je trijumfovao Novak u meču za pamćenje (6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5).

U međuvremenu, urednik italijanskog magazina GQ, Gabriele Romanjoli, objavio je danas ime dobitnika nagrade za najstilizovanijeg i najelegantnijeg igrača na turniru u Rimu.

Laskavo priznanje pripalo je Noletu, a  srpski teniser je to saznao na konferenciji za štampu posle četvrtfinalnog meča u Rimu.

„Prijatno sam iznenađen. Ova nagrada je drugačija od svih koje sam do sada dobio. Hvala puno magazinu GQ, ovo je zaista lepo od njih, zahvalan sam im za nagradu.“

Photo: AP

Podeli post