Fantastični Nole u finalu Abu Dabija!

Iako zvanično još uvek nije startovala nova teniska sezona, za Noleta je turnir u Abu Dabiju prvi od dva pripremna pred Australijen Open, prvi gren slem u 2013. godini, na kojem će braniti titulu od 14. do 27. januara.

U svom drugom uzastopnom nastupu na egzibiciji “Mubadala World Tennis Championship”, najbolji teniser sveta je u polufinalu ubedljivo savladao Španca Davida Ferera (15) rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

Izuzetno kvalitetan prvi set prepun atraktivnih poena i zabave za publiku. Nole je uspostavio apsolutnu kontrolu na terenu i bez izgubljenog gema poveo sa 1:0 u setovima (6:0).

Ferer se nije predavao u nastavku. U trećem gemu konačno je uspeo da nađe rešenje za Novaka, napravi brejk, povede sa 2:1 i posle toga više nije bio u mogućnosti da pruži otpor sjajno raspoloženom Srbinu. Pet od predstojećih šest gemova doneli su Noletu priliku da se u subotu bori za drugu titulu u drugom po veličini gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„S obzirom da je ovo moj prvi meč u novoj sezoni, prilično sam iznenađen što sam odigrao ovako dobro. Volim da igram na ovom terenu, uslovi su odlični, nije previše toplo. Sjajno je videti toliko mnogo ljudi da me bodre. Trudim se da osetim pozitivnu energiju mojih navijača i prenesem je na meč“, izjavio je Novak.

11. teniser sveta, Španac Nikolas Almagro biće Novakov rival u finalu u subotu od 14 časova (po našem vremenu).

Almagro je rezultatom 2:6, 7:6, 6:2 bio bolji od srpskog tenisera Janka Tipsarevića.

Novak i Almagro sastajali su se tri puta do sada uz stopostotan učinak prvog igrača ATP liste.

Fotografija: Getty Images

Podeli post