Svega dva koraka Novaka dele od jubilarne desete titule na Australijen Openu.

Najbolji srpski teniser i četvrti nosilac u Melburnu je odigrao još jedan neverovatan meč i slavio protiv Andreja Rubljova (5) rezultatom 6:1, 6:2, 6:4 u četvrtfinalu prvog gren slema u 2023. godini.

Rubljov tokom dva časa i tri minuta nije imao nikakvo rešenje za fenomenalnu igru Novaka. Nije uspeo da napravi nijedan brejk iako je imao pet šansi, dok je Novak realizovao pet od 14 brejk prilika.

„Ne mogu da budem zadovoljniji svojim tenisom. Volim da igram na ovom terenu, na najposebnijem turniru u mojoj karijeri. Nije bilo lako prilagoditi se vetrovitim uslovima danas. Rezultat ne prikazuje realnost ovog meča, bilo je mnogo tesnih gemova. Andrej je sjajan igrač. Imao sam plan igre i uspeo sam da ga ostvarim. Našao sam svoj najbolji tenis i prezadovoljan sam zbog toga“, rekao je Novak posle meča.

Ovo je Novakova rekordna 26. uzastopna pobeda u Melburn Parku.

Statistika meča: as poeni (14-6), dvostruke servis greške (5-3), direktni poeni (32-26), neiznuđene greške (21-29), broj osvojenih poena (105-75).

Pretposlednja Novakova prepreka na Otvorenom prvenstvu Australije biće 35. teniser sveta, Amerikanac Tomi Pol, koji je u četvrtfinalu savladao sunarodnika Bena Šeltona rezultatom 3:1.

„On neće imati šta da izgubi, prvi put je u gren slem polufinalu. Igra strašno dobro, posebno u poslednjih godinu i po dana“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Ovaj meč na programu je u petak, a biće to njihov prvi susret u karijeri.

U drugom polufinalu sastaće se Stafanos Cicipas (Grčka, 3) i Karen Hačanov (Rusija, 18).

Fotografija: AP

Podeli post