Fantastični Novak slomio Hasa za četvrtfinale Vimbldona!

Auto Draft

Novak će u sredu, 3. jula igrati svoje šesto vimbldonsko četvrtfinale.

Plasman među osam najboljih, šampion iz 2011. godine obezbedio je velikom pobedom nad 13. nosiocem iz Nemačke, Tomijem Hasom rezultatom 6:1, 6:4, 7:6 (7:4).

Mnogo ubedljivije nego što se očekivalo Novak je izašao na kraj sa 35-godišnjim Hasom dozvolivši Nemcu da mu prvi oduzme servis na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.

Prvi set Novak je sa tri brejka rešio rezultatom 6:1 posle ekspresnih 25 minuta.

U petom gemu drugog seta Has je oduzeo servis Novaku a zatim poveo sa 4:2. Srpski teniser se u istom trenutku „probudio“, formirao seriju od četiri uzastopna gema i stigao do 2:0 protiv iskusnog rivala.

Najbolji teniser sveta brejkom u šestom gemu trećeg seta približio se četvrtoj pobedi u Londonu, ali je Nemac u devetom gemu, kada je Novak servirao za meč, anulirao brejk i potpuno se vratio u duel. Nakon sledećeg gema Has je doneo izjednačenje, 5:5 (Novak je vodio 5:2). Set je rešen u taj-brejk u kojem je Novak pokazao bolju igru od svog rivala i zasluženo slavio posle ukupno dva časa i 12 minuta igre.

„Has je uvek težak protivnik. Bio sam upoznat pre meča sa činjenicom da on ima bolji rezultat od mene na travi, dva puta sam izgubio od njega na ovoj podlozi. Odigrao sam zaista dobar meč, zadovoljan sam pokazanim. Čini mi se da igram bolje nego 2011. kada sam osvojio titulu“, rekao je Novak posle meča.

„Posle prvog seta sam znao da će on igrati bolje u nastavku i da ću morati naporno da se borim za nove gemove. Bilo je malo problema na 5:3 u trećem setu, ali sam uspeo da prođem u tri seta.“

Statistika: as poeni (13-4), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (40-25), neiznuđene greške (16-26), ukupno poena (111-85).

U četvrtfinalu Vimbldona u sredu Nole, prvi nosilac, igraće protiv Tomaša Berdiha (Češka, 7) koji je savladao Bernarda Tomića (Australija) rezultatom 3:1.

„Izgubio sam od Berdiha kada smo igrali polufinale ovde 2010. godine. Očekujem neizvestan meč u sredu“, završio je Novak.

Novak protiv Berdiha ima ubedljiv odnos pobeda i poraza, 13-2.

Fotografija: AP

Podeli post