Fantastični Novak srušio Mareja i plasirao se u 13. uzastopno ATP finale!

Nole srušio Mareja i plasirao se u 13. uzastopno ATP finale

Još jedna velika i sigurna pobeda Novaka na Masters turniru u Šangaju.

U polufinalu „Shanghai Rolex Masters“-a prvi teniser sveta je neočekivano lako, posle jednog časa i 7 minuta igre, savladao Britanca Endija Mareja (3. nosilac) rezultatom 6:1, 6:3.

Ovo je Noletova 20. pobeda nad Marejem u 29 duela, koja mu je omogućila da se u nedelju bori za 57. titulu u karijeri, a 25. na turnirima iz Masters serije.

Nakon što je u startnom gemu propustio dve brejk lopte, Novak je u nastavku vezao osam poena i poveo sa 2:1. Bio je to samo početak serije. Nova četiri gema za prvog nosioca i ubedljivih 6:1 posle 25 minuta, tokom kojih je Novak načinio svega jednu neiznuđenu grešku naspram 17 britanskog tenisera.

Marej je drugi set otvorio svojim prvim brejkom u meču, koji je Novak vratio već u drugom gemu za 1:1. Još jedan brejk Novaka, u četvrtom gemu, dao je odgovor na pitanje ko će biti drugi finalista na pretposlednjem Mastersu u sezoni.

„Osećao sam se sjajno. Od prvog poena u meču sam igrao visokim intenzitetom, naročito kada sam servirao“, rekao je Đoković. „Dobar servis i ‘laki’ poeni, naročito protiv jednog od najboljih riternera, daju vetar u leđa. Danas sam pružio najbolju igru ove nedelje.”

Statistika: as poeni (5-1), dvostruke servis greške (0-6), direktni poeni (17-9), neiznuđene greške (7-30).

Najbolji teniser sveta će se u nedelju od 10:30h (po našem vremenu) boriti za treću titulu u Šangaju protiv 16. nosioca Žoa-Vilfreda Conge.

Francuz je u prvom polufinalu posle tri odigrana seta izbacio 8. nosioca Rafaela Nadala – 6:4, 0:6, 7:5.

Novak i Conga sastajali su se 19 puta u karijeri, uz prednost našeg tenisera od 13-6.

„Conga igra odlično cele nedelje. Nedavno je osvojio turnir u Mecu, tako da je pun samopouzdanja. Danas je sjajno odigrao protiv Nadala, agresivno, servis ga je odlično služio. Dosta se oslanja na servis, koji mu je jača strana. Nadam se da ću uspeti da ga ukrotim, da vratim što više lopti na njegovu stranu terena, da ga nateram da se kreće… Kao u svakom finalu, obojica želimo pobedu. Nadam se da ćemo pružiti dobar tenis i da će publika uživati.”

Fotografija: Getty Images

Podeli post