Federer osvojio Australijen Open, Novak DRUGI teniser sveta!


Po prvi put u svojoj karijeri, Novak se od ponedeljka, 1. februara 2010. godine nalazi na DRUGOJ poziciji ATP liste!

Najzasluženiji za to je, pored Novaka, ovogodišnji šampion Otvorenog prvenstva Australije, Rodžer Federer, koje je u finalu prvog Grend Slema sezone savladao Britanca Endija Marija rezultatom 3:0 i tako se učvrstio na prvom mestu nove rang liste sa 11.350 poena.

Novak na ATP listi u konkurenciji singlova, koja je objavljena danas, ima 8.310 bodova, što je za 510 više od trećeplasiranog Marija.

„Srećan sam što sam načinio još jedan korak napred i približio se svom životnom cilju, a to je da postanem svetski broj 1. Mnogo puta sam bio blizu da dođem do svog najvišeg plasmana u karijeri, a to se sada i ostvarilo. Nažalost, nisam imao sreće na ovogodišnjem Australijen Openu, ali sve je to sastavni deo sporta. Vratio sam se kući, uskoro nastavljam sa treninzima i vraćam se takmičenjima“, izjavio je Novak za svoj zvanični sajt.

Da je Mari trijumfovao u Australiji, postao bi drugi teniser sveta, ali to ne bi drugo potrajalo, jer bi mu Novak preuzeo poziciju broj dva 15. februara, iz razloga što Britanac neće braniti titulu i 500 bodova u Roterdamu.

Španac Rafael Nadal nije uspeo da odbrani titulu u Malburnu, tako da se na novoj rang listi nalazi na četvrtoj poziciji sa 7.670 poena.

čestitamo Nole!

Podeli post