Fenomenalni Nole razbio Almagra za plasman u četvrtfinale Australijen Opena!


Nole ruši sve redom u Melburnu!

četvrto četvrtfinale Australijen Opena u nizu za najboljeg srpskog tenisera.

Posle samo jednog časa i 44 minuta igre Nole je potpuno slomio 14. igrača sveta, Španca Nikolasa Almagra rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:0 i tako se prvi plasirao u četvrtfinale Otvorenog Prvenstva Australije.

Neverovatna sigurnost Novaka pri servisu glavno je obeležje meča 4. kola. Od 75% ubačenih početnih udaraca, Srbin je realizovao sjajnih 86%. Dvanaest as poena u odnosu na pet rivalovih, 31 direktan poen i 17 grešaka statistika su ovog više nego ubedljivog trijumfa Noleta.

U prva dva seta Novak je načinio po jedan brejk, što mu je bilo taman onoliko koliko je bilo neophodno da realizacijom sopstvenog servisa dođe do 2:0.

Načetog protivnika, Novak je dokrajčio u trećem setu ne dozvolivši mu da za 28 minuta dođe do ijednog gema. Imao je Almagro tri prilike da načini brejk u današnjem susretu, ali je Novak svaki njegov pokušaj iskusno neutralisao.

„Odigrao sam dobar meč. Servis me je sjajno služio i važno je da podižete nivo igre pre četvrtfinala, kao što sam to uradio. U završnici turnira protivnici su opasniji i mečevi neizvesniji. Ovo je za mene bio odličan meč, igrao sam protiv jakog protivnika, koji dobro udara i mogao sam da testiram neke elemente svoje igre – strpljenje i agresivnost. Imam mnogo snage, nisam proveo mnogo vremena na terenu prve nedelje turnira i to je veoma važno“, rekao je Novak nakon susreta.

Poen dana:



Potpuno svež Nole ulazi u samu završnicu prvog Grend Slema sezone. U četvrtfinalu treći nosilac čeka Tomaša Berdiha (češka, 6) koji je pobedio Fernanda Verdaska (Španija, 9) rezultatom 6:4, 6:2, 6:3.

„Neće biti lako, Berdih je igrač koji ima sjajne udarce i voli da igra na betonu. Ali ja sam spreman, sačuvao sam energiju“, završio je Novak.

Protiv Berdiha Novak ima pozitivan učinak, 4 pobede u pet duela.

Podeli post