Fenomenalni Novak srušio Ferera na šljaci i plasirao se u polufinale Madrida!


Dva časa i 27 minuta igre bilo je potrebno Noletu da savlada Španca Davida Ferera (6) rezultatom 6:4, 4:6, 6:3, plasira se u polufinale Masters turnira u Madridu i tako dođe do 30. uzastopne pobede u 2011. godini, čime je potukao rekord Ivana Lendla od 29-0.

Nakon što je Novak propustio brejk loptu u uvodnom gemu, Ferer je u narednom uspeo da oduzme servis našem teniseru i povede sa 2:0. Stiže isti odgovor sa Novakove strane, ribrejk i smanjenje vođstva Španca na 2:1. Iako je često imao 0/30 na servis rivala, Novak je tek u devetom gemu uspeo da iskoristi ovu situaciju, dođe do brejka, koji je u sledećem gemu materijalizovao u vođstvo u setovima od 1:0 (6:4).

Novak je seriju nastavio u drugom setu. Sada je on prvi oduzeo servis Fereru i došao do 2:0. Ipak, uspeva šesti teniser sveta da se vrati i i poravna na 2:2. U završnici seta, desetom gemu, Novak spašava prvu ali ne i drugu set loptu na svoj servis, čime španski igrač uvodi meč u odlučujući set (4:6).

U prva četiri gema trećeg seta teniseri su pružili gotovo izjednačenu igru. Rezultatsko odlepljenje Novak pravi u petom gemu, koristi treću brejk loptu koja mu je donela vođstvo od 3:2, potom i 4:2. Do još jednog brejka Srbin na sjajan način stiže u poslednjem gemu susreta za konačnih 6:3 u trećem setu.

Ovo je prva Noletova pobeda na šljaci nad Davidom Fererom. Prethodna tri su pripala Špancu.

„Igrao sam dobro u prvom setu, a onda sam se bez razloga povukao. Bio sam suviše defanzivan. U setu odluke je bilo baš tesno, odlučio je jedan brejk. Moram da budem zadovoljan, David igra odlično, nikada ga do sada nisam pobedio na šljaci“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (4-1), duple servis greške (1-2), direktni poeni (32-23), neiznuđene greške (27-34).

Za plasman u finale „Mutua Madrid Open“-a, Novak će u subotu od 19 časova igrati protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, Tomaza Belučija iz Brazila, koji se nalazi na 36. pozicije ATP liste.

Beluči je na putu do svog prvog Masters polufinala rušio redom Pabla Anduhara, Florijana Majera, Endi Marija i Tomaša Berdiha.

„On je specijalista za šljaku. Podatak da je eliminisao neke od nosilaca turnira dovoljno govori u kakvoj je Beluči formi“, istakao je Novak.

Jedini susret do sada Đoković i Beluči odigrali su pre godinu dana u trećem kolu turnira u Rimu (šljaka), kada je pobeda rezultatom 6:4, 6:4 pripala našem teniseru.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Rodžer Federer (subota, 16 časova).

Podeli post