Fenomenalni Novak u polufinalu Rima!

Najbolji srpski teniser plasirao u svoje četvrto uzastopno polufinale na turniru „Internazionali BNL d’Italia“.

Četvrtfinalni duel Masters turnira u Rimu između Novaka i Huana Martina del Potra (Argentina) prekinut je sinoć zbog kiše pri vođstvu srpskog tenisera od 6:1, 1:2, da bi u današnjem nastavku drugi nosilac nastavio tamo gde je stao i meč priveo kraju u svoju korist rezultatom 6:1, 6:4.

Novak je u uvodnom gemu meča pretrpeo brejk, da bi u nastavku došao ne samo do preokreta, već i do sjajne serije od 6:0 koja mu je donela prvi set. Tokom ovog perioda igre Novak je fenomenalno čitao servise Argentinca, odlično riternirao i set završio sa više direktnih poena (15-6) i manje neiznuđenih grešaka (10-11).

Igrači su tokom prva tri gema drugog seta bili sigurni da svoj servis. Tada je u Rimu počela da pada kiša i iz minuta u minut pojačava intenzitet, zbog čega su organizatori doneli odluku da se nastavak meča odloži na subotu.

Pri povratku na teren prošlogodišnji finalista nije dozvolio Delpu da se razigra i pripreti mu. Najpre je osvojio svoj servis gem, a zatim na sjajan način došao do brejka i vođstva od 4:2, koje je čuvao do samog kraja.

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (24-14), neiznuđene greške (21-21).

Nole će večeras od 20 časova izaći još jednom na teren kako bi odigrao meč polufinala protiv Austrijanca Dominika Tima (8), koji je u četvrtfinalu pokazao fantastičnu igru i eliminisao Španca Rafaela Nadala (4).

Drugi teniser sveta protiv Tima ima maksimalan učinak, 4-0.

Fotografija: Getty Images

Podeli post