Asocijacija teniskih profesionalaca objavila je listu najboljih gren slem mečeva za 2020. godinu.

Finale Otvorenog prvenstva Australije između Noleta i Dominika Tima proglašeno je za najbolji gren slem meč u sezoni koja je za nama. Trijumf je pripao našem teniseru posle pet odigranih setova i preokreta – 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

Novak je tako odbranio titulu na Australijen Openu i došao do 17. gren slem trofeja, ukupno 78. u karijeri.

Zahvaljujući pobedi u finalu Melburna Novak se u ponedeljak, 3. februara posle tri meseca boravka na drugoj poziciji vratio na vrh ATP liste.

„Ovo je moj nadraži teren i najdraži stadion, drago mi je što držim ovaj pehar ponovo. Čestitam Timu na neverovatnom turniru, večerašnji meč je bio težak. Bio je blizu pobede, siguran sam da će uskoro osvojiti gren slem trofej. Poštovanje i za Dominikov tim. To su divni ljudi, želim vam svu sreću. Zahvaljujem se mom timu, porodici, braći… Na ružan način je počela ova godina. Požari u Australiji, a tragično je preminula i osoba koja mi je bila bliska, Kobi Brajant. Voleo bih da kažem da je ovo podećanje da treba da se držimo zajedno da budemo sa porodicama, bliski s ljudima koji nas vole. Takmičimo se, ali ima važnijih stvari i potrebno je da budemo svesni svega što se dešava oko nas“, rekao je Novak na ceremoniji dodele pehara drugog dana februara.

Pogledajte kako je izgledao taj meč:

Noletov kalendar za mesec decembar 2020. možete preuzeti ovde.

Podeli post