Finale RG-a: Nole vs Nadal #33

Nole je na samo jedan korak od istorijskog postignuća.

U finalu Rolan Garosa u nedelju od 15 časova Nole, svetski broj 1 igraće protiv drugoplasiranog tenisera na ATP listi, Rafaela Nadala.

Ipak, organizatori turnira saopštili su da postoji mogućnost da finalni meč bude pomeren na ponedeljak zbog najavljene kiše tokom celog dana u Parizu.

Sa svojih 25 godina Novak će pokušati da postane prvi teniser posle Roda Lejvera (1969. godine) koji je osvojio sva četiri Gren Slem turnira u nizu.

Takođe, trijumfom u finalu Nole bi stigao do svog prvog Rolan Garosa, jedinog Gren Slema koji do sada nikada nije osvojio.

Sa druge strane, godinu dana stariji Nadal boriće se za rekordnu sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

„Tokom celog turnira Nadal je bio vrlo dobar i agresivan, nametao je svoju igru i ritam i svakako će biti favorit u finalu, jer je svakog dana na Rolan Garosu to demonstrirao. Nadam se da će biti kvalitetan meč, ali da neće biti predugačak. Radujem se još jednom duelu sa Nadalom“, rekao je Novak.

Na putu do finala najbolji teniser sveta je redom sa turnira ispraćao Staraćea, Kavčiča, Devildea, Sepija, Congu i Federera, dok je Nadal savladao Bolelija, Istomina, Švanka, Monaka, Almagra i Ferera.

Biće ovo čak 33. međusobni okršaj Noleta i Rafe, a pre finala snova vodi Španac sa 18-14.

U duelima na šljaci Nadal protiv Novaka vodi sa 11-2.

Titula u prestonici Francuske donela bi Novaku novih 800 poena.

Photo: Getty Images

Podeli post