Goran Đoković za list SPORT o predstojećem Serbia Open-u!


Na obrisima zapuštenog sportskog centra Milan Gale Muškatirović poslednjih meseci izdiže se teniski kompleks koji nije viđen u ovom delu Evrope. Suve šljive sa marcipanom, Novakovo brdo i Novakova voda, Karlsberg žurke, vrhunski ketering, promo vilidž samo su neki od detalja koji će krasiti turnir u Beogradu.

Ne samo zbog objekata poput gigantskog centralnog stadiona, moderne upravne zgrade sa restoranom, šatora sličnih onima u Dubaiju, mini trgova i sličnog, već i zbog atmosfere o kojoj će se sigurno još dugo po završetku turnira pričati na sve strane. Za sve to je zaslužan prvi čovek „Srbija opena“ Goran Đoković, koji je uz veliku podršku gradskih čelnika, pokazao da uprkos svim problemima može da sprovede izuzetno ambiciozne planove u delo. I to za jako kratko vreme.

- Radovi se vrše u tri smene, tokom 24 sata, a trenutno je na gradilištu 200 radnika iz raznih firmi. Ukupno smo uvezli 150 šlepera opreme, ali ništa nam nije teško jer želimo da pokažemo svetu i našim ljubiteljima tenisa šta je pravi turnir. Problemi postoje, bez toga se ne može, ali kada pogledam centralnu zgradu, terene, šljaku i klince sve se zaboravlja. Tada postajem ponosan na ono što je urađeno i što će tek biti završeno. Omela nas je i finansijska kriza, ali kada smo ulazili u ovaj posao, tokom novembra, nismo ni znali šta će da se dogodi. Zbog svih tih okolnosti mislili smo na obične ljude i zato smo ponudili najjeftiniju cenu karata koja je ikada viđena na ATP takmičenjima, jer smo želeli da omogućimo i onima sa tanjim novčanikom da barem na trenutak uživaju u vrhunskom tenisu – kaže Goran Đoković.

Srbija open na Dorćolu biće po jednim stvarima sličan Rolan Garosu, a po drugim Vimbldonu. Ipak, imaće i dosta originalnih detalja, po kojima će biti prepoznatljiv u celom svetu.
- Na centralnom terenu biće postavljen ekran veličine 40 kvadratnih metara. Međutim, to neće biti sve. Duplo veći stajaće u delu kompleksa koji će nositi naziv „Novakovo brdo“ po uzoru na „Henmans hil“ na Vimbldonu. Specijalne firme iz Holandije, Izraela, Italije i Švajcarske vode računa o elektronici i MGM će krasiti najmodernija tehnološka dostignuća iz ovog polja. Dalje, u delu u blizini bazena izgradiće se Adidasov deo za navijače. Tamo će svi koji budu želeli moći preko ekrana da odigraju virtuelni tenis protiv Novaka, na video animaciji. Slična stvar postoji na Garosu, a pokazala se izvanrednom. Interesantno je da je i Nole igrao protiv samog sebe, a nije uspeo da uzme nijedan poen. Ja sam, pak, uspeo da osvojim cela dva poena – kroz smeh priča Goran.

Šta će sve biti na meniju, jer se igrači često žale na hranu na turnirima po svetu?
- Ceo ketering će obavljati hotel „Holidej in“. O hrani će se, dakle, brinuti vrhunski kuvari, a na meniju će dominirati ono što igračima najviše odgovara, kao što je piletina i pasta. Ipak, po uzoru na Vimbldon gde se služe jagode i šampanjac, imaćemo i mi svoj specijalitet. Reč je o suvim šljivama sa marcipanom, koje će, nadam se, postati prepoznatljiv detalj Srbija opena – zaključuje Đoković.

Turnir počinje drugog maja, kvalifikacionim mečevima, a traje do 10. u mesecu. Nagradni fond je 450.000 evra.

SPISAK IGRAčA NIJE ZAKLjUčEN
Bagdatis želi da dođe


Prva zvezda turnira biće ujedno i domaćin Novak Đoković. Od stranaca tu su Stepanek, Kanjas, Nišikori, Hanesku i drugi.
- Zadovoljni smo spiskom tenisera koji će učestvovati na takmičenju, posebno jer je reč o prvoj godini održavanja. Ipak, kako je ostalo još jedno mesto upražnjeno postoji mogućnost da nam se pridruži neko od velikih imena. Javio nam se Markos Bagdatis koji bi želeo da učestvuje, i moguće je da ćemo mu dati vajld kartu, ali ostavićemo prostor da dovedemo, ipak, nekog još atraktivnijeg igrača. Što se tiče imena koja su ranije bila u opticaju, na primer, Verdasko je zaista trebalo da dođe. Međutim, već je bio prijavljen za Eštoril u Portugaliji i zbog ispunjenog rasporeda nije bio u mogućnosti da se odazove i našem pozivu – kaže Đoković

DOMAćINSKI ODNOS
Vrhunski tretman čeka tenisere


- Jako važan deo turnira jeste tretman prema igračima. Novak odlično zna šta im treba i fali tokom takmičenja, pa ćemo se potruditi da ih sve ugostimo na pravi način. To, između ostalog, podrazumeva i internet kafe u sobi za igrače, organizovaćemo im sjajan plejers parti, svi se raspituju za beogradske splavove i ostali vid zabave u našoj prestonici. Naša želja je da se osećaju kao kod kuće. Domaćinski odnos imaćemo i prema posetiocima za koje ćemo organizovati Karlsberg žurke. Već pregovaramo sa poznatim di džej imenima, ali veći deo organizacije u vezi sa tim odradiće ova firma.

SPEC.
Tokom turnira posetiocima će biti podeljeno 200.000 flašica specijalne vode „Akva Novak“. Proizvođač je izvor „Rajković“ iz Valjeva

GIGANTSKI CENTRALNI STADION
Najveći objekat na Balkanu


Kompleksom dominira stadion, koji je montažnog tipa, sličan onima u Gštadu, Kicbilu i Sent Morisu.
- Centralni stadion u MGM kada bude završen primaće 7.500 gledalaca, i biće najveći privremeni objekat tog tipa na Balkanu. Izvesno je da će na finalu sve biti ispunjeno do poslednjeg mesta, baš kao i na polufinalnim duelima. Prodaja ide dobro i za ostale dane i verujem da će poseta ispuniti sva očekivanja. Sama postavka tribina teče kako treba, iako smo imali kraći zastoj. Naime, grčka kompanija koja je montirala tribine pokazala se prilično neprofesionalno i čak su ugrozili ceo projekat. Zato smo angažovali Švajcarce koji zajedno sa stručnjacima iz firme BG tehnik majstorski rade posao. Visina tribina je šest metara, a iza sedišta na vrhu biće podijum sa šatorima, po uzoru na atmosferu sa srednjevekovnih dvoraca – priča Đoković.

SPEC.
Spomenik Majoru Gavriloviću biće centralni detalj jednog od trgova na kompleksu MGM oko koga će biti izgrađen promo vilidž sa štandovima poznatih kompanija

Izvor: Sport

Podeli post