Has zaustavio Noleta u četvrtfinalu Vimbldona!


Loše vesti stižu iz Londona. Novak je zavšio učešće na 123. po redu Vimbldonu, pošto je u četvrtfinalnom duelu poražen od 34. tenisera sveta, Nemca Tomija Hasa rezultatom 1:3, po setovima 5:7, 6:7 (6:8), 6:4, 3:6.

Susret između 4. i 24. nosioca trajao je dva časa i 44 minuta, a desetom uzastopnom pobedom na travi, Has je izjednačio učinak protiv Đokovića na 2:2. Pre oko dve nedelje, teniser iz Hamburga savladao je Novaka u finalu ATP turnira u Haleu.

Pobeda Nemca stigla je nakon konstantno dobre igre protiv Novaka tokom celog duela.

Početak meča bio je izuzetan, Nole siguran na svoj servis, pronalazi prepoznatljive udarce. Međutim, Nemac odmah demonstrira moć servisa i igre na mreži. Dvojica tenisera su držali svoj servis gotovo do taj-brejka, ali u jedanaestom gemu posle lošeg drajv voleja Novaka, Has jedinu priliku koristi i pravi brejk. Nole jednom rečju nije imao šansu za nešto više u ovom setu jer je Tomi izgubio samo jedan poen na svoj prvi servis.

Nastavak igre bio je gotovo istovetan, Srbin kreće sigurno, uzima svoj servis gem, ali Has i ne pomišlja da odstupi od svoje taktike i uopšte veoma dobre igre koja ga je krasila tokom celog meča. Nemac našem igraču dopušta najviše dva poena u svojim servis gemovima. “Déjà vu” opet u 11. gemu drugog seta kada Has ponovo pravi brejk na gotovo isti način. Ipak Nole se potpuno vraća u set kada je posle tri brejk lopte iskoristio čak prvu. Igrao se taj brejk. Desila se jedna neobična situacija. Nole dominira gotovo u celom odlučujućem gemu, ima tri set lopte, međutim u nastavku gubi 4 poena. Samim tim daje šansu Hasu da osvoji drugi set. Ovaj to naravno ne propušta.

U trećem setu se igralo u istom ritmu kao u prethodna dva sve do rezultata 3:3. Noletovi fenomenalni riterni u servis gemu Tomija su mu omogućili brejk šansu koja se morala iskoristiti. Novak osvoja svoj “prvenac” rezultatom 6:4.

Nole je davao odlične “signale” da bi možda mogao skroz preokrenuti rezultat, međutim ti “farovi” mu nisu bili dovoljni da se tako nešto i desi. Pri rezultatu 2:1 za Nemca, Novak pravi katastrofalne greške i prosto mu nudi brejk. Ulog je bio veliki, tako da se ponuda nije mogla odbiti. Noletov protivnik pravi odlučujući brejk koji mu je doneo i najbolji rezultat ikada na Vimbldonu, prvo polufinale.

Za plasman među osam najbolji, Novak će biti nagrađen 106.250 britanskih funti i 360 ATP poena. Da podsetimo, srpski teniser je prošle godine takmičenje na Vimbldonu završio u drugom kolu.

Pred Novakom je 37 dana pauze kada je u pitanju konkurencija singlova. Povratak na teren uslediće 8. avgusta na Masters 1000 turniru u Montrealu.

U međuvremenu, Novak će zajedno sa Markom nastupiti u konkurenciji parova u Umagu, kao i na egzbiciji na američkom kontinentu početkom avgusta.

Podeli post