Hopman Cup: Ana i Nole srušili Australijance sa 3:0!


Srpski predstavnici na 23. po redu Hopman kupu u Pertu savladali su domaćina Australiju već nakon prva dva meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvi poen za Srbiju donela je Ana koja je bila bolja od Ališe Molik rezultatom 6:4, 6:0. Sledeći je na teren izašao Nole i sjajnom igrom savladao Lejtona Hjuita bez izgubljenog seta – 6:2, 6:4.

Posle kratkog predaha usledio je izuzetno uzbudljiv i atraktivan susret u konkurenciji miks dublova. Posle jednog časa i 39 minuta Ana i Nole su nadigrali Molikovu i Hjuita rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 7:5, 10:6.

U petom gemu uvodnog seta Nole je spasio čak četiri brejk lopte Australijanca da bi potom napravio fantastičnu seriju od šest gemova u nizu za 6:2, 2:0. Hjuit je uzvratio brejk u trećem gemu drugog seta, pa se do kraja igrao gem za gemom. U poslednjem poenu u meču, Hjuit pravi dvostruku servis grešku i približava naše tenisere cilju.

„Odigrao sam sjajno,“ rekao je Nole nakon meča. „Od početka meča, naročito krajem prvog seta, igrao sam svoj najbolji tenis u poslednjih godinu i po dana.“

Poslednje mečeve u grupi A Ana i Nole odigraće u četvrtak protiv selekcije Belgije, a sastaće se redom Ana i Žastin Enan (oko 8 časova po našem vremenu), Nole i Ruben Bemelmans.

Našem timu koji je neporažen u grupi, dovoljna je još samo jedna pobeda za plasman u finale.

Podeli post