I… Conga je konačno pao! Na redu je Federer!


Na ovaj trenutak Novak je čekao šest meseci, i dočekao ga je! Niz od četiri uzastopna poraza od Francuza Žoa-Vilfreda Conge, konačno je prekinut.

U četvrtfinalu Masters turnira u Majamiju, Novak je pod ekstremno teškim vremenskim uslovima savladao 11. tenisera sveta rezultatom 6:3, 6:4 u meču koji je trajao jedan čas i 55 minuta.

U međusobnim duelima sada je 4:2 u korist Conge.

Od samog starta meča, Novak je bio izuzetno agresivan i terao je Francuza da greši više nego uobičajeno. Nagrada u vidu brejka stigla je u šestom gemu, nakon koga je Novak poveo sa 4:2, potom i 5:2. Do kraja seta koji je trajao 46 minuta po jedan gem pripao je obojici tenisera za vođstvo Srbina od 1:0.

I u drugom setu bilo je jasno da je treći teniser sveta blizu trijumfa, ali je to trebalo i opravdati. Prvi korak bio je brejk Đokovića i vođstvo od 3:2, zatim i 4:2. Nakon toga, Novak je osetio bolove u stomaku, usledio je medicinski tajm-aut, nakon koga je Srbin sve teže podnosio veliku vrućinu i zdravstvene probleme. Gemovi su trajali čitavu večnost, ali želja za pobedom ga nije napuštala. Nakon spašene četiri brejk lopte u osmom i desetom gemu, Novak je mogao da odahne jer je semafor pokazivao 6:4 u drugom setu.

“Iskreno, nisam se osećao baš najbolje, imao sam problema sa stomakom prethodnih dana i neposredno pred meča“, rekao je Đoković novinarima u Majamiju. Verovatno je i vrućina uticala na moju igru. Naravno, ne bi trebalo zaboraviti ni pritisak na terenu sa kojim se suočava svaki sportista. Neverovatno je kako sam uspeo da izdržim na terenu“, zaključio je Đoković.

Ako se osvrnemo na statistiku meča, videćemo da je Novak napravio 19 vinera, tri manje od Francuza, ali je i neuporedivo manje grešio (22:38).

Protivnik Novaka u polufinalu „Sony Ericsson Open“-a biće Rodžer Federer koji je bio bolji od Endi Rodika (6:3, 4:6, 6:4).

Biće to njihov deseti duel, a trenutno je 7:2 u korist švajcarskog tenisera.

Ovaj meč na programu je u petak.

Podeli post