Indijen Vels: Pobeda Novaka nad Gonzalezom za plasman u Top 16

Indijen Vels: Pobeda Novaka nad Gonzalezom za plasman u Top 16

Novak se trijumfom nad Alehandrom Gonzalezom (91) u tri seta, rezultatom 6:1, 3:6, 6:1 plasirao u četvrto kolo turnira kategorije Masters 1000, „BNP Paribas Open“, koji se od 6. do 16. marta igra u Indijen Velsu.

Meč je trajao jedan sat i 37 minuta.

Činilo se da će drugi teniser sveta zabeležiti ubedljivu pobedu, kada je sa dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, stigao do vođstva od 5-0 za 20 minuta. Kolumbijac je uspeo da osvoji jedan gem, ali je Novak već u narednom set rešio u svoju korist, iskoristivši treću set loptu.

Posle odlične igre na početku meča, Novaku je u nastavku pala koncentracija, što je Gonzalez iskoristio. Zaigrao je mnogo bolje, preuzeo inicijativu i uspeo da napravi brejk u osmom gemu. Bio je siguran na svoj servis i odveo meč u treći, odlučujući set.

Neiskustvo Kolumbijca došlo je do izražaja u trećem setu. Najbolji srpski teniser je brejkom u drugom i šestom gemu obezbedio identičan rezultat kao u prvom setu i plasman među 16 najboljih.

Igrao sam dobro na početku, a onda sam doživeo veliki pad koncentracije i bez ikakvog razloga mu dozvolio da osvoji drugi set. Vratio sam se u trećem setu, ali to ne sme više da mi se događa, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (7-3), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (28-11), neiznuđene greške (25-23).

Novakov protivnik u borbi za četvrtfinale biće 24. nosilac Marin Čilić protiv kojeg ima besprekoran odnos pobeda i poraza – 7:0. Hrvatski teniser je iz daljeg takmičenja eliminisao Tomija Robreda (6:4, 6:3).

„Čilić  je u zaista dobroj formi, napredovao je poslednjih meseci radeći sa Goranom Ivaniševićem. Moram da igram na visokom nivou tokom celog meča ako želim da ga pobedim“, zaključio je Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post