Izvučeni su parovi glavnog žreba Indijen Velsa

Izvučeni su parovi glavnog žreba Indijen Velsa

Nole je doputovao u Indijen Vels gde će od 6. do 16. marta učestvovati na prvom Masters turniru u 2014. godini.

Na ovogodišnjem „BNP Paribas Open“-u srpski teniser imaće status drugog nosioca i kao takav biće slobodan u prvom kolu turnira.

Šampion Indijen Velsa iz 2008. i 2011. godine u drugom kolu čeka Viktora Haneskua (Rumunija) koji je rezultatom 2:1 savladao kvalifikanta iz Francuske, Stefana Roberta.

U duelima protiv Haneskua Novak je bez poraza, 6-0.

U nastavku turnira potencijalni rivali našeg tenisera su:

Treće kolo: Ivan Dodig (Hrvatska, 31), Adrian Manarino (Francuska), Alehandro Gonzalez (Kolumbija)
Četvrto kolo: Tomi Robredo (Španija, 16), Marin Čilić (Hrvatska, 24)
Četvrtfinale: Huan Martin del Potro (Argentina, 6), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 9)
Polufinale: Tomaš Berdih (Češka, 4), Rišar Gaske (Francuska, 8), Džon Izner (SAD, 12), Grigor Dimitrov (Bugarska, 15), Ernests Gulbis (Letonija, 20)…

Teniseri koji se nalaze u gornjoj polovini žreba i sa kojima sa Novak ne može sastati pre finala su: Rafael Nadal (Španija, 1), Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 3), Endi Marej (Velika Britanija, 5), Rodžer Federer (Švajcarska, 7)…

Kompletan glavni žreb možete pogledati ovde.

„Indijen Vels je verovatno jedan od najboljih turnira. Vidi se poboljšanje na svakom koraku, organizatori zaista rade sjajne stvari za naš sport. Novi stadion je fantastičan,“ rekao je Novak. „Trenirao sam naporno na terenu i van njega prethodne tri, četiri nedelje. Nadam se da ću postići dobar rezultat ove godine.“

Prošle godine Novak je poražen u polufinalu Indijen Velsa od Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 6:4, 4:6, 4:6 i braniće ukupno 360 poena.

Biće to Novakovo deveto učešće u ovom kalifornijskom gradu, gde je do sada odigrao 36 mečeva uz odnos pobeda i poraza 30-6.

Novak je pred duel sa Haneskuom odigrao meč u konkurenciji dublova. On i Filip Krajinović dobili su specijalnu pozivnicu organizatora turnira. Srpski teniseri su u prvom kolu poraženi od kanadsko-letonske kombinacije, Miloš Raonić/Ernests Gulbis, rezultatom 7:6 (7:3), 6:1.

Fotografija: AP

Podeli post