Još jedna sjajna partija Novaka za plasman u polufinale Monte Karla!


Po treću put u 2010. godini, Novak će igrati u polufinalu jednog ATP turnira.

Jedan sat i 19 minuta igre, prvi nosilac u Monte Karlu, Novak Đoković, proveo je na terenu da bi izborio plasman u polufinale trećeg Masters turnira sezone.

Najbolji sprski teniser je ubedljivim rezultatom od 6:2, 6:3 savladao teniskog povratnika, Davida Nalbandijana iz Argentine.

Novak je furiozno ušao u meč. Osvojio je jedanaest poena u nizu, koji su mu nakon dva fantastična brejka doneli prednost od 3:0. Uspeo je Nalbandijan da vrati jedan brejk, ali ne i da ozbiljnije ugrozi srpskog tenisera u nastavku. Novak u sedmom gemu bez izgubljenog poena pravi novi brejk, koji je u narednom realizovao u osvajanje uvodnog seta. Tokom 31 minuta igre, drugi teniser sveta se odlično kretao, riternirao, načinivši samo četiri neiznuđene greške, devet manje od svog rivala.

Sjajna igra Novaka nastavila se u drugom setu u kome je oduzeo dva puta servis protivniku, u prvom i poslednjem, tj. devetom gemu.

Statistika meča: direktni poeni (14-18), neiznuđene greške (12-33).

Za plasman u finale Monte Karla, Đoković će u subotu igrati protiv Fernanda Verdaska (Španija, 6) koji je sa 2:1 u setovima savladao zemljaka Alberta Montanjesa.

Novak i Verdasko odigrali su sedam međusobnih duela. Prva dva pripala su španskom igraču, a poslednjih pet našem teniseru.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal (2) i David Ferer.

Prema tome, u polufinalu prestonice Monaka igraće tri Španca i jedan Srbin!

Podeli post