Kraj Australijen Opena za Novaka!


Photo by Michael Babic

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Australijen Opena, i tako ostane u igri za odbranu prošlogodišnje titule na prvom Grend Slemu sezone.

Povreda desnog ramena i iscrpljenost prouzrokovana visokom temperaturom na terenu sprečili su najboljeg srpskog tenisera da završi četvrtfinalni duel protiv Endija Rodika, koje je okončan rezultatom 7:6 (7:3), 4:6, 2:6, 1:2 posle dva časa i 40 minuta.

Statistika meča bila je na strani prvog polufinaliste, koji je načinio 16 as poena (Novak 8), samo 14 grešaka (Novak 39), dok su obojica tenisera napravili su po 43 vinera.

Prvi set oba igrača odigrali su na visokom nivou, bez šansi za brejk u prvih dvanaest gemova. U taj-brejku Novak je potpuno briljirao, razbio otpor Amerikanca i poveo sa 1:0 u setovima posle 7:3.

Prvi brejk u meču dogodio se u sedmom gemu drugog seta. Nažalost, isti je pripao Rodiku, a to mu je ujedno bila i karta za izjednačenje u setovima (6:4).

Na startu trećeg seta viđena su dva brejka na obe strane, da bi pri rezultatu 2:2 Novaku bila ukazana medicinska pomoć. Videlo se na Novakovom licu da mu nedostaje svežina, i da ga muči povreda. Rodik je to uspeo da iskoristi, stiže do dva brejka, potom i trećeg seta rezultatom 6:2.

Pri prednosti Amerikanca od 2:1 u četvrtom setu, Novak nije bio u mogućnosti da nastavi meč.

“Pokušao sam sve, ali nekada jednostavno ne možete da se izborite sa sopstvenim telom. Istina je da mi ovo nije prvi put da predam meč, međutim, uvek sam to radio sa razlogom“, rekao je srpski teniser.

Porazom od Rodika u četvrtfinalu Australijen Opena, Novak će na novoj rang listi biti „kraći“ za 1500 poena, no to neće ugroziti njegovu poziciju broj 3 na novoj rang listi, koja će biti objavljena u ponedeljak.

Sledeći nastup Novaka očekuje za tri nedelje na turniru ATP World Tour 250 u francuskom gradu Marseju.

Podeli post