Kraj takmičenja za Novaka u Parizu

Auto Draft

Novak nije uspeo da zabeleži treću ovonedeljnu pobedu u Parizu i plasira se u polufinale poslednjeg Mastersa u sezoni.

Prvi nosilac i branilac titule na „BNP Paribas Masters“-u je u petak uveče poražen od 10. tenisera sveta Marina Čilića rezultatom 4:6, 6:7 (2:7) u okviru meča četvrtfinala.

Ovo je prvi trijumf Čilića nad Novakom nakon čak petnaest odigranih međusobnih duela, a sledeća prepreka hrvatskog igrača u Parizu biće Amerikanac Džon Izner.

Teniseri su u prvoj polovini uvodnog seta razmenili po jedan brejk. Marin je u desetom ponovo oduzeo servis Novaku i poveo u setovima posle 45 minuta (4:6).

Novak je u devetom gemu drugog seta stekao prednost brejka i priliku da u narednom dođe do 1:1 u setovima. Ipak, Čilić je uzvratio na isti način, izjednačio na 5:5, a potom bio sigurniji u taj-brejku.

Susret je trajao jedan čas i 44 minuta.

„Marin je bio bolji i zasluženo je pobedio. Imao sam momente tokom kojih sam igrao dobro, ali bilo je mnogo oscilacija zbog nedostatka psihološke svežine u bitnim trenucima. To je posledica poslednjih nekoliko godina vrhunskog nivoa koji me je ispunjavao i davao mi zadovoljstvo, ali koji me je iscrpeo. Kontinuitet u igri nije tu, toga sam svestan. To je sve sastavni deo mog života i moje karijere. U ovoj situaciji sam sa razlogom, svestan sam da ne mogu stalno da pobeđujem, to je neka vrsta tranzicije u životu sportiste, gde imam priliku da se izdignem na viši nivo, da vidim šta budućnost za mene kao tenisera i čoveka znači“, rekao je Novak.

Noleta do kraja 2016. godine očekuje nastup na još jednom turniru, ATP World Tour finalu, koje će do 13. do 20. novembra okupiti osam najboljih tenisera iz minule sezone (za sada su to Novak, Marej, Vavrinka, Raonić, Nišikori, Monfis i Čilić).

Završni turnir se od 2009. godine održava u Londonu (O2 arena), a Novak je petostruki šampion (2008, 2012, 2013, 2014. i 2015.).

Fotografija: Getty Images

Podeli post