Kvins klub: Nole u trećem kolu singla i dubla



Najbolji srpski teniser Novak Đoković proveo je 72 minuta na terenu kako bi došao do trijumfa nad 96. igračem sveta, Paolom Lorencijem iz Italije. Posle dva odigrana seta rezultat je glasio 6:3, 6:3.

Novak je stekao prednost brejka u četvrtom gemu, da bi nakon sledećeg došao do vođstva od 4:1. Ovu razliku čuvao je do kraja prvog seta koji mu je pripao rezultatom 6:3.

Đoković je oduzeo servis protivniku u trećem gemu drugog seta i zatim poveo sa 3:1. Italijan je u šestom gemu propustio dve prilike za brejk, a treći nosilac turnira je još jednim brejkom u devetom gemu ostvario prvu pobedu u singlu ove godine na travi i plasirao se u treće kolo.

Novakov naredni rival je 74. igrač sveta Ksavijer Malis. Biće to njihov prvi međusobni susret. Belgijanac je savladao mladog Australijanca Bernarda Tomića 6:2, 3:6, 6:2.

Đoković se večeras u paru sa Džonatanom Erlihom iz Izraela plasirao u treće kolo dubla ATP turnira iz Serije 250, pobedom nad sedmim nosiocima Brazilcima Marselom Melom i Brunom Soaresom rezultatom 7:6 (7:3), 4:6, 10:3. Meč je trajao sat i 31 minut.

Podeli post