London: Maksimalna pobeda Noleta na startu! Sledeći Rafa!


Fantastičan start Noleta na ATP World Tour finalu u Londonu!

Prva prepreka u grupi A, Tomaš Berdih (6) iz češke pao je pred trećim nosiocem posle jednog časa i 28 minuta i dva odigrana seta – 6:3, 6:3.

Ovaj trijumf doneo je Noletu 200 ATP poena.

Naredni Noletov rival biće Rafael Nadal (1). Meč je na programu u sredu u 21:00h uz direktan prenos na RTS-u i Sport Klub-u!

Na samom startu susreta Berdih se suočio sa problemima pri servisu. Kao rezultat toga, načinio je dve dvostruke greške koje su Noletu donele brejk i vođstvo od 1:0. U trećem gemu koji je trajao više od 12 minuta Novak ispušta četiri brejk prilike, čeh smanjuje na 2:1. Srbin je bio superioran u nastavku izgubivši pri svom servisu samo pet poena tokom 43 minuta koliko je trajao set. Poslednji, deveti gem uvodnog perioda igre doneo je Noletu novi brejk, 6:3 i servis na početku drugog seta.

Načetog Berdiha, Nole je nastavio da lomi u nastavku. Slično prethodnom setu, srpski teniser u drugom gemu po treći put u meču oduzima početni udarac debitantu na Masters kupu, potom realizuje svoj servis gem za 3:0. Tu prednost je čuvao do kraja seta koji mu je pripao identičnim rezultatom kao prvi.

„Tomaš je uvek veoma težak protivnik. Danas, međutim, nije servirao onako kako ume. Ja sam to znao da iskoristim, pogotovo kod njegovog drugog servisa. Odlično sam počeo turnir, a i publika je bila sjajna. Odmah sam osetio da pripadam ovde, zadovoljstvo je igrati u Londonu“, rekao je Novak nakon duela.

Statistika meča: as poeni (5-6), duple servis greške (1-3), direktni poeni (20-17), neiznuđene greške (16-28).

Pored podrške svojih najbližih i stručnog štaba, Noleta je iz lože bodrio i slavni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona, inače veliki poštovalac našeg tenisera.

„Dijego, hvala što si došao. Velika je čast što si i ti ovde na Mastersu. Sredinom prvog seta nisam znao da li da igram nogama ili rukama“, rekao je Novak izazvavši masovne ovacije sa tribina.



Podeli post