Maestralni Nole u finalu Monte Karla protiv Nadala (nedelja u 14.00h)!


Po prvi put u svojoj karijeri, Novak Đoković igraće u finalu Masters turnira u Monte Karlu (šljaka, 2.750.000 evra)!

Dva časa i 27 minuta trajala je fenomenalna borba između trećeg nosioca i Stanislasa Vavrinke, iz koje je kao junak izašao srpski teniser. Konačan rezultat meča glasi 4:6, 6:1, 6:3.

Đoković i Vavrinka priuštili su publici tokom subotnjeg polufinala jedan visoko atraktivan meč pun preokreta i dramskih situacija.

Broj grešaka bio je ključni segment koji je odlučio pobednika. Vavrinka je načinio čak 58, što je 26 više od Novaka. Suficit vinera 16. teniseru sveta nije pomogao da dođe do svog trećeg trijumfa nad srpskim igračem (15:24). Posle današnjeg duela Novak u međusobnim duelima protiv Vavrinka vodi sa 6:2.

Meč je počeo kako se i očekivalo. Novak je nanizao nekoliko brejk šansi, ali „žilavi“ Švajcarac se nije dao. Novakov reket zakazao je u devetom gemu, gotovo ni jedan prvi servis nije ušao u protivničko polje, što je Vavrinki omogućilo da iskoristi četvrtu brejk loptu i povede sa 5:4. U predstojećem gemu, dve godine stariji rival bez problema je došao do osvajanja svog servis gema i vođstva u setovima od 1:0 (6:4).

Način na koji je izgubio uvodni set, Novaka je pošteno razljutio, pa je zaigrao primetno agresivnije, što se odrazilo na rezultat. Posle kratkog vremenskom perioda semafor je pokazivao 5:0 u korist Srbina. Do kraja seta po jedan gem pripao je obojici tenisera, tako da je na trećem setu bila odluka finaliste.

Početak odlučujućeg seta protekao je u znaku Vavrinke, koji u drugom gemu oduzima servis Novaku, da bi u narednom propustio šansu da povede sa 3:0. Novak je vratio brejk i smanjio prednost protivnika na 1:2. Ovo je ujedno bio i prelomni trenutak meča, jer je Đoković u nastavku pokazao zašto je zaslužio da se nađe u velikom finalu. Vezao je još tri gema, i stekao vođstvo od 4:2. Raspoloženi Vavrinka nije imao lek za Novaka u nastavku, gubi još jedan servis gem, koji srpskog tenisera posle 6:3 vodi u samu završnicu turnira.

Priliku da u svoju kolekciju uvrsti i trinaesti trofej Novak će imati u nedelju, a to bi mu ujedno bio i najveći poklon za Uskrs.

Da bi se to dogodilo Novak će morati da uspešno prebrodi i najveći izazov do sada u vidu Rafaela Nadala, koji je u još jednom sjajnom meču savladao Endija Mareja.

Biće to čak 16. međusobni duel dvojice tenisera, a trenutno je prednost na strani Nadala – 11:4.



Monte Karlo (Dublovi, Polufinale):
N. Đoković (SRB) / V. Troicki (SRB) – [2] D. Nestor (CAN) / N. Zimonjić (SRB) 6:3, 1:6, 5:10!

Podeli post