Majami: Novak bolji od Souze (2:0)

Majami: Novak bolji od Souze (2:0)

Druga pobeda branioca titule na Otvorenom prvenstvu Majamija.

Novak je u trećem kolu drugog Masters turnira u sezoni iz daljeg toka takmičenja izbacio Portugalca Žoaoa Souzu (33. nosilac) posle dva odigrana seta – 6:4, 6:1.

Uvodni set trajao je 51 minut, a prva osetna prednost pripala je Novaku nakon što je u sedmom gemu bez izgubljenog poena oduzeo servis Souzi. U predstojećem, najdužem gemu susreta (11 i po minuta) motivisani Portugalac je iskoristio četvrtu brejk loptu i izjednačio rezultat na 4:4. Deveti gem trajao je preko osam minuta posle kojih je Novak došao do novog brejka, a potom na svoj servis stavio tačku na prvi set (6:4).

Nakon što je u prvom gemu drugog seta propustio tri šanse za brejk, Novak je u trećem profitirao na servis protivnika, poveo sa 2:1, zatim i 3:1. Svi gemovi do kraja meča pripali su najboljem teniseru sveta.

Susret je trajao jedan čas i 18 minuta.

„Prvi set je odlučilo nekoliko poena. Drugi set sam odigrao veoma dobro, osećao sam se ugodnije, odlično sam servirao tokom celog meča. Drago mi je da sam završio meč na ovakav način, očigledno je da mi to daje samopouzdanje pred naredni duel,“ rekao je Novak.

Statistika: as poeni (9-1), dvostruke servis greške (4-3), direktni poeni (22-10), neiznuđene greške (18-26).

Austrijanac Dominik Tim, 14. nosilac turnira, biće Novakov rival u osmini finala Majamija u utorak.

22-godišnji Tim je u trećem kolu bez izgubljenog seta nadigrao japanskog kvalifikanta, Jošihita Nišioku (6:2, 6:2).

Jedini duel Novak i Dominik odigrali su krajem 2014. godine. Bilo je to na startu Masters turnira u Šangaju kada je trijumfovao srpski teniser rezultatom 6:3, 6:4.

Fotografija: Getty Images

Podeli post