Majer odustao, Novak u polufinalu protiv Južnjeg!


Novak Đoković plasirao se u svoje drugo polufinale ATP turnira u Roterdamu.

Nakon jednog časa i 30 minuta igre, drugi teniser sveta nadigrao je Švajcarca Marka Kjudinelija (54) maksimalnim rezultatom, po setovima 6:4, 6:2 u okviru meča drugog kola.

U prvom setu (kao i meču) Novak nije dopustio ni jednu šansu za brejk svom rivalu. Bio je superioran kada ubaci prvi servis, sa neverovatnih 92% realizacije. Ništa lošiji nije bio ni prilikom drugog servisa: devet poena od jedanaest. Prvi brejk Novak je načinio u petom gemu, i to bez izgubljenog poena, za vođstvo od 3:2, potom i 4:2. U sedmom gemu srpski teniser je propustio tri vezane šanse da još jednom oduzme servis Kjudineliju, da bi dva gema kasnije ispustio dve set lopte na protivnikov servis. No, u desetom gemu Novak je bez većih problema osvojio svoj servis gem, koji mu je doneo uvodni set.

Početna dva gema drugog seta osvajali su teniseri koji su bili na servisu. Nakon toga usledio je maratonski treći gem, koji je trajao nešto više od 16 minuta. Viđeno je čak dvanaest izjednačenja i pet brejk lopti. Novak je iskoristio upravo petu za prednost od 2:1. Ispostavilo se da je to bio jak udarac za neugodnog Kjudinelija, koji je Novaku dopustio još jedan brejk u sedmom gemu.

Noletov rival u četvrtfinalu Roterdama u petak NEćE biti Florijan Majer, 63. igrač ATP liste, pošto se Nemac povukao sa turnira zbog povrede kolena leve noge.

Prema tome, Novak se direktno plasirao u polufinale (subota u 19.30h), gde očekuje Mihaila Južnjeg (Rusija), koji je posle tri sata borbe savladao Gaela Monfisa (Francuska) rezultatom 2:1.


Biće to šesti susret srpskog i ruskog tenisera, i idealna prilika da se Novak revanšira Južnjem za poraz u polufinalu Roterdama pre tri godine. U međusobnim duelima trenutno vodi Novak – 3:2.

Podeli post