Malis zaustavio Novaka u osmini finala Londona


Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Londonu (Queen’s Club).

Srpski teniser, koji je bio postavljen za drugog nosioca doživeo je neprijatno iznenađenje u trećem kolu turnira od 74. tenisera sveta, Belgijanca Ksavijera Malisa, koji je trijumfovao nakon tri odigrana seta – 6:3, 4:6, 6:2. Meč je trajao jedan čas i 41 minuta.

U drugom gemu prvog seta Novak je propustio tri vezane prilike za brejk. U petom, to je pošlo za rukom Malisu, koji je oduzeo servis našem teniseru, zatim isto ponovio u devetom gemu za osvajanje uvodnog dela igre rezultatom 6:3.

U drugom setu sve do devetog gema nije bilo nagoveštaja za brejk. Tada Novak koristi prvu od tri vezane brejk lopte i u narednom gemu na svoj servis donosi izjednačenje u setovima (6:4).

Odlučujući set doneo je sigurnu igru obojice tenisera sve do sredine, kada Belgijanac stiče brejk prednosti koji udvostručuje u poslednjem gemu meča za pobedu nad Novakom u njihovom prvom susretu.

Novak je izjavio da je puno toga rešila kiša i da je nezadovoljan jer je morao da igra na mokrom terenu.

“Uslovi su bili nemogući. Igrati profesionalni tenis u ovakvim uslovima, to je smešno. Nekoliko puta sam mogao da se povredim, da istegnem mišić ili tako nešto“, rekao je Đoković.

Đoković i Erlih će sutra odigrati meč četvrtfinala dubla na „AEGON Championships“-u, a protivnici će im biti Vesli Mudi i Dik Norman, drugi nosioci.

Nakon turnira u Kvinsu, srpskog tenisera očekuje nastup na trećem Grend Slemu sezone – Vimbldonu, koji startuje u ponedeljak, 21. juna.

Podeli post