Mekinro: Novakova serija pobeda je impresivnija od moje!


Photo: Getty Images

Idol našeg najboljeg tenisera svih vremena, Džon Mekinro smatra da je Novakova serija od 37 uzastopnih pobeda od početka 2011. godine impresivnija od njegovog niza od 42 trijumfa iz 1984. godine.

„Sve ovo me vraća u 1984. godinu. Rekordi su tu da se ruše, sada je konkurencija mnogo jača, fizički je sve zahtevnije, naš sport sada ima mnogo veću dubinu, tako da je njegov niz već impresivniji od mog. Osim toga, Australijan Open je igran krajem godine, tako da ja u seriji nisam imao osvojen grend slem, a baš u Parizu je niz prekinut. Zato sam oduševljen i zbog tajminga cele stvari, jer bi Novak baš ulaskom u finale Rolan Garosa mogao da obori moj rekord“, rekao je Mekinro.

Mekinro je iznenađen načinom na koji je Nole ove godine rušio Nadala i Federera.

„Impresivno je to što je on ušao u godinu kao broj tri, a onda počeo da dominira na ovakav način i protiv Federera i protiv Nadala. Pratio sam Novakov razvoj i, blago rečeno, neverovatno je sa kolikim samopouzdanjem on igra“, završio je Mekinro.

Amerikanac, koji je u karijeri osvojio 77 titula, učestvovaće u decembru na turniru „Royal Albert Hall“ u Londonu, koji predstavlja završni turnir za teniske veterane.

Podeli post