Montreal: Nezaustavljivi Nole protiv Fiša za devetu titulu u 2011.


Photo: AP

Tačno 60 minuta bilo je potrebno Noletu da se plasira u svoje deveto finale u 2011. godini.

Svih prethodnih osam rešio je u svoju korist, a u nedelju od 21 čas po našem vremenu prvi teniser sveta boriće se za devetu titulu u tekućoj sezoni (osvojio Australijen Open, Dubai, Indijen Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, Vimbldon), petu uzastopnu na turnirima iz Masters serije, što nikome do sada nije pošlo za rukom.

U polufinalu Rodžers kupa u Montrealu Nole je vodio 6:4, 3:0 kada je 13. nosilac, Francuz Žo-Vilfrid Conga bio prinuđen da preda meč zbog povrede.

Tokom trinaest gemova koliko je odigrano, Novak je bio taj koji je diktirao tempo. U četvrtom gemu je propustio tri brejk lopte, da bi konačno prelomio u poslednjem gemu seta, oduzevši Congi servis posle sjajnog riterna.

U drugom gemu drugog seta Novak stiže do novog brejka, koji je nakon svog servis gema realizovao u 3:0, kada Francuz odlučuje da prekine meč.

Rival prvog nosioca u borbi za novu titulu biće trenutno 8. teniser sveta Mardi Fiš, koji je onemogućio srpsko finale savladavši Janka Tipsarevića u prvom polufinalu rezultatom 6:3, 6:4.

Amerikanac u proteklih pet godina nije pronašao rešenje za Noletovu igru. U svih šest do sada odigranih duela trijumfovao je Srbin.

Poslednji put sastali su se u Majamiju ove godine, kada je Novak bio ubedljiv 6:3, 6:1.

“Fišu odgovara ovakva, brža podloga. Dobija mečeve bez mnogo poteškoća, a pritom servira izuzetno dobro. Mislim da ću, ako budem dobro vraćao njegove servise, kao što sam to radio u svoja poslednja dva nastupa, imati dobre šanse”, rekao je Novak.

Podeli post